Jézus a Campus Fesztiválra megy

2130

„Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (röviden: EFOTT) 1976-ban jött létre. Ezért Magyarország egyik tradicionális fesztiváljának számít. Mindig más és más helyszínen jelentkezik újra, az ifjúság mindig máshova látogat el, így ismeri meg az új generáció Magyarország szépségeit” – írja a Wikipédia.

Campus 2016 (15)Mit ismer meg itt a magyar ifjúság??? Az EFOTT-ozás nyomán milyen műveltséget is szerzett az új generáció? Aki járt már valaha ilyen fesztiválon, az tudja, hogy sajnos nem hazánk szépségei állnak e rendezvénysorozat központjában…

Debrecenben először 2007-ben rendezték meg az EFOTT-ot, s nagy látogatottsága és bizonyára a jelentős bevétel miatt azóta minden évben megrendezik a Campus Fesztivált. Ám Jézus szeretne ezekkel a fiatalokkal találkozni, ezért gyülekezetünk erre elszánt tagjai már évek óta tejet, kiflit és a kiflikbe szúrt igés minizászlócskákat (bibliaversek) osztogatnak a másnapos, kimerült fiataloknak Krisztus szeretetéről beszélgetve közülük azokkal, akik erre nyitottak.

„Azután eljött az Emberfia, aki ugyanúgy evett és ivott, mint mások. Róla meg azt mondjátok: »Nézzétek, milyen falánk és részeges! Vámszedőkkel és bűnösökkel barátkozik!« De a bölcsességet a tettei igazolják.” (Lk 7,34–35)

Campus 2016 (8)Sok év után idén, 2016 júliusában végre újra a Debreceni Pásztorkör összefogásával mintegy negyven önkéntessel együtt szolgálhattunk a Campus Fesztiválon gyülekezetünk sátrában, amelynek bejárata fölött óriási betűkkel az Élet igéje áll:

Jézus mondja: „Én vagyok az út, az igazság és az élet…” (Jn 14,6)

A fesztivált követő vasárnapon istentiszteletünkön jelen lévők közül többen osztották meg tapasztalataikat, ők szolgáltak a Campuson. Bizonyságot tettek arról, hogy a „mezők már fehérek az aratásra”:

A sátornak több színes hajú, tetovált visszatérő vendége volt, és a reggeli bátorító közösség evangelizációba csapott át, mert jöttek a piercinges érdeklődők is. A „fürdővonat” horgászai igeverseket fogtak ki, és akik még sosem hallották azelőtt, hogy Isten szereti őket, ezekről a bibliaversekről beszélgettek – kérdezgették a szolgálókat.

Campus 2016 (19)A szegedi új reményesek Debrecenben szegediekkel találkoztak, és nem otthon, hanem itt tudtak velük az örömhírről beszélgetni.

Voltak fiatalok, akiknek az „Isten szeretet” igevers láttán már az ivástól is elment a kedvük. Idézem: – Nem iszol? – Nem… Másikuk maga vallotta be, hogy nem dobja már fel a fesztiválozás. Még csak tizenéves volt…

Szomorú, de teljes családokkal is találkoztunk a hangzavarban hömpölygő tömegben. Némelyek a kisgyermekeikkel együtt „fesztiváloztak”! Terveink szerint jövőre visszatérünk, hisz Mesterünk tanít minket erre:

„Az én Atyám mind ez idáig munkálkodik, én is munkálkodom.(Jn 5,17)

 


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!