Jerry Byrd 2024. február 19-én, 77 éves korában a mennyei hazába költözött.

„Szeretetedben sok örömünk és vigasztalásunk volt, mert a szentek szíve felüdült általad, testvérem.” (Filem 7) Jerry Byrd 1946-ban született a texasi Delhartban. 1968-ban házasodott össze Janice-szel. 1969-ben szerzett üzleti management diplomát a Baylor Egyetemen. Ugyanebben az évben belépett az Egyesült Államok légierejébe, ahol pilóta volt. Jerry több mint ötven éven át végzett missziómunkát különböző szervezeteknél szerte a világon. 2018-ban feleségével megalapították a Hungary Missionst.

Jerry a számítógépes technológia korai alkalmazója volt, 1981-ben az elsők között nyitotta meg számítógépes üzletét McKinney-ben. Később szoftverfejlesztéssel és önkormányzati tanácsadással foglalkozott.

Egész életében a First McKinney baptista gyülekezet aktív szolgáló és vezető tagja volt. Halála előtt egy nappal, vasárnap még kiscsoportos bibliaórát vezetett.

Február 20-án, hétfőn este kaptuk a hírt, hogy Jerry a garázsukban elesett (miközben várta a betegszállítót, aki a vesedialízisre vitte volna), és ugyan még egy darabig magánál volt, de kis idő múlva ott a garázsban meghalt.

Jerrynek és Janice-nek két gyermeke született, Jason és Rebecca, és négy unokája.

Jerry Byrd már a kilencvenes évek óta vezetett amerikai csoportokat, hogy segítsék a magyar baptista gyülekezetek missziómunkáját. Ekkor Macher Tivadar lelkipásztor testvér segítségével szervezték ezeket a programokat.

Jerry és felesége, Janice 2012-ben meghívást kapott a Magyarországi Baptista Egyháztól, hogy iskolákkal és gyülekezetekkel közösen angol bibliai táborokat szervezzenek és ehhez biztosítsanak amerikai testvéreket. Ebben az évben lesz a tizedik nyári angol bibliai tábor, amit velük közösen szervezünk.

Jerry kedves, barátságos és közvetlen ember volt, szenvedélyesen képviselte az evangéliumot. Több alkalommal is hozott a nyári táborokon kívül felnőtt- és ifjúsági csoportot a gyülekezetéből, hogy itteni gyülekezetekkel együtt szolgálva beszéljenek az evangéliumról az embereknek. A missziómunkássága nagyszerű példa volt a számunkra. Jerry temetése február 26-án, hétfőn délelőtt volt a Dallas-Fort Worth National Cemetaryben (közvetlen a Dallas Baptist University mellett).

Jerry katonai temetést kapott, ami szűk családi körben történt.

Aznap délután a First McKinney baptista gyülekezetnél volt a búcsúztató emlék-istentisztelet. Itt megemlékezett róla mindkét gyermeke, korábbi lelkipásztora, illetve a gyülekezet ifjúsági pásztora. A megemlékezés során egy-egy képes összeállítást is láthattunk, ahol először a családját, majd a missziómunkáját mutatták be.

Hálaadás

Hálásak vagyunk Istennek Jerry életéért, hűséges szolgálatáért. Hálásak vagyunk a gyülekezetének, hogy csoportokat küldtek az évek során, és a támogatásukért is az ukrajnai háború elől menekülteknek. Köszönjük, hogy Janice-szel együtt a nyári táborokhoz hosszú évek óta biztosítják a tanárokat. Az az imádságunk, hogy Isten adjon vigasztalást Janice-nek és családjának.

Barbarics Péter, a Baptista Oktatási Központ munkatársa


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286