Aktív testi-lelki kikapcsolódás, felüdülés, erősödés. Az MBE Férfimisszió egy építő hétvégére hív benneteket Mezőgyánra és Őrimagyarósdra 2022. május 27–29. (péntek–vasárnap) között!

REGISZTRÁCIÓ

Jelentkezési határidő: május 23., hétfő
Részvételi díj: 19 000 Ft, amely magában foglalja a szállást és az étkezést.
A részvételi díj megérkezése után visszaigazolást küldünk.

Két projekt közül lehet választani

Projekt 1. Mezőgyán

Kedves Férfiak!
Szeretettel hívunk benneteket egy építő hétvégére, ahol a Baptista Szórványmisszió egy távoli imaházának a felújításában, karbantartásában vehettek részt.

Talán még nem hallottál Mezőgyánról, Békés megyében a kis határ menti településről. Pedig már a XIII. század elején említik a település nevét. Egy tipikus alföldi falu, amelyre a szem ellát, sík vidék tárul elé, de tiszta időben felsejlenek a Bihari-középhegység nyugati nyúlványai is.

Mezőgyánban közel 25 éve folytatunk baptista missziómunkát. Kezdetben az akkori néhány tagra zsugorodott, idősekből álló gyülekezetben való vasárnaponkénti szolgálat volt a cél. Néhány éven belül sajnos elfogyott a gyülekezet tagsága.

Figyelmünk ekkor fordult komolyabban a falu felé, s hamar világossá vált számunkra, hogy nem általában a mezőgyániak, hanem az ott élő népes cigányság érdeklődik az evangélium iránt. Kezdetben kiterjedt gyermekmunkát végeztünk közöttük, majd a hangsúly átkerült a felnőttekre.

Több dolog is indokolja az imaház és környezetének felújítását-rendbetételét. Mindenekelőtt ahhoz, hogy továbbra is rendszeresen – mind a négy évszakban – használható legyen az imaház, bizonyos külső és belső munkákat el kell végeznünk. Az épület jelenleg csak tavasszal, nyáron és ősszel felel meg istentiszteleti alkalmak tartására, télen házi csoportként működünk a báziscsaládunknál, akik a gondnokaink is.

Az építő hétvége szállása a szomszéd kis településen, Nagygyantén a vadászházban lesz.

A hétvége:

  • lelki vezetői Merényi Zoltán gyulai lelkipásztor és Nyári Rudolf mezőgyáni misszióvezető lesznek.
  • gasztronómiai élményekről Janbroers Sergio, a holland gasztronómia csillaga és Tóth Zoltán, az alföldi gasztronómia mestere gondoskodnak.
  • időpontja 2022. május 27., péntektől 29., vasárnapig.

Cím: Mezőgyán

Érkezés pénteken 16.00–18.00.

Szombati munka: udvarrendezés, favágás, fészerbontás, épületrenoválás.

Vasárnap evangelizáció, ebéd után hazaindulás.

Projektvezetők: Perlaki Csaba és Nagy Csanád.

Projekt 2. Őrimagyarósd

A Fiatalok Krisztusért már 30 éve végez missziót a fiatalok között.
Szolgálatuk: Dicsérem neved! énekeskönyvek, Jelige magazin, ifjúsági vezetőképzések, Biztos Szikla és ifjúsági klubok szervezése, táboroztatás, a BalatonNETen rendszeresen vezették az ifjúsági programokat és a kávéházat.

Őrimagyarósdon a Fiatalok Krisztusért misszió tavaly vásárolt egy ifjúsági tábort.

Az Őrségi Nemzeti Parkban található fenyőerdőben lévő nyári tábort már a tavalyi esztendőben is több csoport tudta használni. A keresztény szellemiségű programokon keresztül a fiatalok megismerhetik Istent és a Biblia alapértékeit: yfc.hu/tabor.

Ebben a táborban szeretnénk segítséget nyújtani a Fiatalok Krisztusért Alapítványnak, hogy még kényelmesebb, szebb körülmények között tudják fogadni a fiatalokat.

Program: ezen a hétvégén tervezünk faházfestést-felújítást, parkrendezést, az erdőben egy „imatorony” építését, ami hasonlít egy magasleshez :). Bibliaolvasás, közösségi alkalmak mellett tervezünk sétát a nemzeti parkban is.  

Szeretettel hívunk, hogy gyere és segítsd szolgálatoddal az ifjúsági missziót.

A szállás a tábor területén faházakban lesz.

Lelki vezetők: Halász Attila lelkipásztor, a YFC misszió igazgatója; és Reimer Attila autóipari mérnök, teológus, keresztény vezetők tanácsadója.

Gasztronómia: Vomberg Frigyes mesterszakács (Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversenyek coacha) és csapata gondoskodik az étkeztetésről.

Érkezés pénteken délután 16–18 óra között, elutazás vasárnap ebéd után.

Cím: 9933 Őrimagyarósd,  Magyaródi u. (külterület)  

Nádasdról érkezve a településtábla előtt 300 méterrel, jobbra található a tábor.

Google map: YFC tábor Őrimagyarósd

Projektvezetők: Szél Barna és Barbarics Péter.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!