Játszani és szurkolni együtt, szeretetben

2042

Szeptember 26-án, kedden délelőtt tartották meg a REFO 500 Zákeus Kupához kapcsolódó sajtótájékoztatót a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) épületében.

A Zákeus Kupa a reformáció emlékévének egyik legizgalmasabb sporteseménye, amelynek keretében a katolikus papi futballválogatott és a protestáns felekezetek lelkészválogatottja mérkőzik meg egymással október 8-án a felcsúti Pancho Arénában.

A REFO 500 Zákeus Kupa beharangozó sajtótájékoztatóját Béres L. Attila, a rendezvény ötletgazdája nyitotta meg köszöntő szavaival, aki elmondta, hogy a még október 8-ig hátralévő számos teendő ellenére nagy a közös öröm, mivel az ellentétek hangsúlyozása helyett Isten dicsérete áll a barátságos mérkőzés középpontjában, ez a meccs lényege.
Az eseményen dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa is jelen volt, aki rövid beszédében emlékeztette a jelenlévőket, hogy a reformáció 500 éves jubileumi esztendejének egyik fontos jelmondata, hogy „a reformáció megmozgat”. Ezért is nagy öröm számunkra a meccs, mivel a Reformáció Emlékbizottságnak már több sporttal is kapcsolatos rendezvénye és programja valósult meg eddig. Az öröm, a közösség öröme, örülünk, hogy katolikus testvéreinkkel együtt játszhatunk. A bizottság szívesen állt a mérkőzés támogatóinak sorába – mondta a miniszteri biztos. A programon Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára, valamint Wollein Judit, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia VIP menedzsere is részt vett.

A tájékoztató keretében Béres L. Attila a mérkőzés kupáját is bemutatta, valamint két leendő játékos is jelen volt, Abloczy Áron református lelkész és Miklós Hunor teológus, akik egy rögtönzött bemutatót is tartottak az esemény keretében.

A 2×30 perces labdarúgó-mérkőzés a Reformáció Emlékbizottság, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT), illetőleg öt tagegyháza (a református, az evangélikus, a baptista, a metodista és a pünkösdi egyház), valamint a magyar katolikus egyház által támogatott rendezvény. A REFO 500 Zákeus Kupa-mérkőzésre a belépés díjtalan, a kísérőprogramokkal keretezett focimeccset a bejáratnál elhelyezett perselyekbe tett adományokkal lehet támogatni. A REFO 500 Zákeus Kupa helyszíne a felcsúti Pancho Aréna lesz. A mérkőzés 2017. október 8-án, vasárnap délután 15 órától kezdődik.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!