Idén az ATV műsorvezetője a cipősdoboz akció háziasszonya

4004
Balról jobbra: Szenczy Sándor, Nemes Anna és Vujity Tvrtko

Ismét útjára indul a rászoruló gyerekeket megsegítő cipősdoboz akció, amit idén már 14. alkalommal rendeznek meg.

Ennek az a lényege, hogy egy hagyományos cipősdobozba mindenféle földi jót becsomagolnak és a Baptista Szeretetszolgálat szegény gyerekeknek juttatja el. Így próbálják szebbé varázsolni azoknak a kicsiknek a karácsonyát, akik egyébként semmit nem találnának a karácsonyfa alatt. A csomagokat az adventi időszak idején várják a jószándékú emberektől. A gyerkőcök legnagyobb örömére évről évre egyre több csomag jön össze: tavaly 41 ezer, idén pedig ezt is túllicitálva 60 ezret szeretnének összegyűjteni.

A Baptista Szeretetszolgálat minden évben felkér egy-egy hiteles, másokon segítő közismert embert, hogy álljon a kezdeményezés élére. Idén Nemes Annára, a Tábitha Gyermekhospice Ház meseolvasó-önkéntesére, az ATV Híradójának műsorvezetőjére esett a választás, 2017-ben ő lesz akció hivatalos háziasszonya.

„A cipősdoboz akció azért fontos nekem, mert hónapokkal ezelőtt önkéntesként csatlakoztam a Tábitha Házhoz, ahol gyógyíthatatlan gyerekeknek segítenek. Ha átlépjük ennek a háznak a küszöbét rádöbbenünk arra, hogy valójában nékünk nincs is problémánk. Segíteni megyünk, de mi kapunk erőt ezektől a fantasztikus kicsiktől. Ezt az erőt felhasználva csatlakozom a mostani akcióhoz. Mindenkit arra buzdítok, hogy állítson össze egy ilyen csomagot és így próbáljunk mosolyt csalni az arcukra. Idén egy kisfiúnak és kislánynak fogok összeállítani egy karácsonyi ajándékot.”

„Büszke vagyok arra, hogy évről évre egyre több cipősdoboz érkezik. Felejthetetlen és megunhatatlan élmény látni a kisgyermekek mosolyát, boldogságát. Jó érzés megtapasztalni, hogy mennyi szeretet fér bele egy dobozba” – mondta az atv.hu-nak Vujity Tvrtko, a Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete, az ATV műsorvezetője.

Idén egy hatalmas újítással is előrukkolnak a szervezők. Egy informatikai cég jóvoltából a feladott cipősdobozok útját nyomon lehet követni az interneten. Egy vonalkód alapján még arról is értesítést kap a feladó, hogy kihez került az ajándéka. Így sokkal személyesebb lehet az adakozás.

Az akciót hivatalosan december 1-jén a Baptista Szeretetszolgálat nevében Nemes Anna és Vujity Tvrtko indítja útjára, utána pedig december 20-ig mintegy 200 helyen várják a szeretet dobozait a hivatalos leadási pontokon, melyek teljes listáját a ciposdoboz.huhonlapon találhatják meg.

Forrás: http://www.atv.hu/belfold/20171116-iden-az-atv-musorvezetoje-a-ciposdoboz-akcio-haziasszonya


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!