Id. Hári Tibor

2025

“Amiről Tibi bácsi nem tud az meg se történt.” Így mutatta be nekem valakid. Hári Tibor testvért. Szülei a Székesfehérvári Baptista Gyülekezet alapítói között voltak, így már kisgyerek kora óta szolgált különböző szolgálatokban, szüleivel. Így tanították neki a szolgálatra való készséget és kitartást a feladatok adta kihívásokban.

Gyerekként az imaház takarításában és fűtés kezelésében vett részt. Korán ment az istentisztelet kezdete előtt, hogy mire a gyülekezet megérkezik jó meleg legyen az imateremben. Fiatalon megtért és utána már a lelki, szellemi szolgálatokban is részt vett, imaóra vezetés, énekkarban énekelt és vezényelte is a kórust. Aktívan részt vett a gyülekezeti éneklés vezetésében, amit harmóniumon, majd később orgonán kísért. A gyülekezet életében több cikluson keresztül volt elöljáró, a diakóniai szolgálatokban vállalt oroszlánrészt, pénztáros, épület gondnok, kertészként és még sok-sok olyan feladatban ami a növekvő gyülekezet szükségei miatt felmerültek. A Széchényi utcai imaház előtt volt még másik kettő kisebb imaház is, amelyeknek az átalakításában is aktív résztvevő volt. Az Új imaház építésénél talán egy napot sem hagyott ki, mert amikor csak tehette építette. Szakmai tudásával és hűségével a rábízott javakkal jó sáfárként szolgált. Nehéz a sokoldalúságát visszaadni amit az évtizedek alatt végzett a testvérek javára és az Isten dicsőségére.

Szépkorára hivatkozva visszavonult az aktív szolgálatoktól, de barátaival szoros kapcsolatot ápol bátorítva, vigasztalva őket. A Székesfehérvári Baptista Gyülekezet hálás Tibi bácsi szolgálataiért, mert bár a mostani tagság már keveset látott ezekből, de a hatását még mindig élvezzük; van egy működő épületünk, van most is sok-sok zenei szolgálat, és több ember vette át a gondnoki, pénztárosi, kertészeti és zenei szolgálatokat.

2020. október 25-én a gyülekezet nevében Révész Lajos és Kovács Dániel lelkipásztorok, valamint Bödő Sándor és Fóris István presbiterek köszöntötték Tibi bácsit otthonában, életére sok áldást és boldog éveket kívánva, hálát adva mindenért az Úrnak, amit rajta keresztül kaptunk.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!