Nekem a dunakeszi plántálás: hálaadás, drága a szívemnek, boldogság, helyi közösség, lelki feltöltődés, szolgálat, sok munkát ad, közelséget ad, kitartást jelent, imameghallgatás és imaválasz, egy lehetőség, hogy lássuk Istent közelről munkálkodni… hangzott el vasárnap a közösség tagjainak szájából, amikor arról beszélgettünk, hogy mit jelent számunkra ez a formálódó közösség itt Dunakeszin.

Az ünnepi istentiszteleti alkalmon alig fértünk el a gyülekezeti termünkben. Sok vendég érkezett: jöttek olyanok, akik messzebbről figyelik növekedésünket, és támogatnak bennünket imáikkal. Voltak, akik egy-egy alkalommal jelentek csak meg eddig nálunk, most visszatértek. Így közösen ünnepeltük az eltelt évet a közösség tagjaival. Ugyanis van miért hálásnak lenni: a veresegyházi Élő Remény Baptista Gyülekezet támogatásával és Bacsó Benjámin lelkipásztorunk vezetésével immár egy éve tartunk vasárnapi alkalmakat Dunakeszin, ahol elhangzik Isten üzenete, együtt dicsőítünk, úrvacsorázunk, imádkozunk egymásért és a városért. A vasárnapi alkalmakon kívül részt vettünk a város életében karitatív eseményeken, csapatépítő kiránduláson, családi napon.

Aktív, tartalmas év volt, mely során egyre közelebbről látjuk Istent munkálkodni egymás és a közösségünk életében. Persze adódtak nehézségek, kihívások, konfliktusok is, melyeken keresztülvezetett minket az Úr, növekedést és formálódást adva. Mindezekért dicsőítettük Istent a dunakeszi plántálás első születésnapján. Jó volt megállni és hálás szívvel visszagondolni az eltelt időszakra, melyben Isten megtartott minket. Az ünnepségen egy facsemetét is elültettünk, amely emlékoszlopként juttatja eszünkbe közösségünk igéjét: „Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.” (Ézs 43,19) Nyitott szívvel várjuk, hogy mit tartogat Isten a számunkra az elkövetkező egy évben.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286