Határtalanul Erdélyben

3192

Immár negyedik alkalommal nyert a Határtalanul! elnevezésű programban a „Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” című pályázaton a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

hat9Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő egymillió-huszonhétezer forinttal támogatta az iskola programját, az összeget szállásdíjra és útiköltségre fordították. Május 26. és 29-e között negyvenhárom tanuló és öt kísérő tanár indult útnak. Bejárták Erdély legszebb tájait (Nagyváradot, Kolozsvárt, Csucsát, Körösfőt, Tordát, Torockót, Farkaslakát, Szovátát, Korondot, Szejkefürdőt).

A történelmi helyszíneken járva megelevenedett a közös történelmi és irodalmi múlt. Az összetartozás érzését csak fokozta a Kis Szent Teréz Gyermekotthonban tett látogatás, ahol a seregélyesiek találkozhattak a Böjte Csaba által felkarolt gyerekekkel. Lenyűgözte a csoportot a székely emberek őszinte közvetlensége, feléjük áradó szeretete, ízes beszéde. Megtapasztalhatták valóban féltve őrzik anyanyelvüket, hagyományaikat, ünnepeiket, népviseletüket, természeti kincseiket.