Hálaadással áldozz az Istennek!

Hálaadónap Kispesten


3072
A szószéken Révész Lajos és Mészáros Kálmán lelkipásztorok

Hálaadónapot tartottunk 2017. október 29-én vasárnap délelőtt a Kispesti Baptista Gyülekezetben.

A hálaadónapon a reformáció ötödik jelmondata, a „Soli Deo Gloria! – Egyedül Istené a dicsőség!” gondolata került az ünnepnap középpontjába. Az ünnepi szolgálatokba bekapcsolódott a Székesfehérvári Baptista Gyülekezet énekkara és zenekara is. Isten igéjét Révész Lajos lelkipásztor hirdette.

Az istentisztelet első részében a kispesti gyermekek, bizonyságtevők és énekesek rövid szolgálatára került sor, majd átadtuk a szót a fehérvári énekkarnak és zenészeknek, akik Fóris István gyülekezetvezető karmester vezényletével nagyszerű lelki élménnyel ajándékozták meg a szép létszámban összegyűlt testvériséget.

Kispesti énekkar

A délelőtti istentisztelet után közös ebédre került sor, ahol új barátságok és testvéri kapcsolatok alakulhattak ki a vendégek és a gyülekezet tagjai között. Köszönjük az asszony testvérek asztal körüli áldozatos szolgálatát.

Ezen a hálaadónapon az Úr oltárára jó szívvel fölajánlott adományainkkal gyülekezetünk missziós célkitűzéseit támogathattuk és imaházunk sürgőssé vált külső és belső renoválásához járulhattunk hozzá. Köszönettel tartozunk azon testvéreknek, akik őszinte szívvel helyezték áldozatukat az oltárra hálaadásuk mértéke szerint.

Az ünneplő gyülekezet

Emlékezzük az ige bátorító szavára: „Hálaadással áldozz Istennek, és teljesítsd a Felségesnek tett fogadalmaidat! Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem. Aki hálaadással áldozik, az dicsőít engem, és aki ilyen úton jár, annak mutatom meg Isten szabadítását.” (Zsoltár 50,14-23) Soli Deo Gloria!

Az istentiszteletről a Kispesti TV is felvételt készített, így a gyülekezettel együtt örülhetett Kispest népe is.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!