Igazi ünnepnap volt 2023. június 25., vasárnap a debreceni Meteor Központban, hiszen délelőtt a minket ideiglenesen befogadó MPE Élet Gyülekezetében, délután pedig az Új Remény Baptista Gyülekezetben merítkeztek be újonnan született testvéreink.

Ebben a tudósításban az Új Remény gyülekezet fehérruhásainak történetét ismerhetik meg, majd a kilátástalan helyzetben szenvedőknek szóló örömhírt. 

Három bemerítkezőnk vallástételére, Istennek hála, olyan sok vendég érkezett, hogy szinte teljesen megtelt a gyülekezeti terem. Tóth Sándor lelkipásztorunk ezért részletesen tájékoztatta a sokaságot a bemerítkezés, a kézrátétel, a Szentlélekkel való betöltekezés és a kegyelmi ajándékok bibliai igazságairól. Ezt követően „három ifjú” testvérünk foglalta össze az Istennel való találkozásuk történetét…

Lili

16 éves vagyok, és olyan családba születtem, ahol hallottam Isten létezéséről, és hittem is benne, bár nem úgy, ahogy most. Tinédzser éveimben viszont sajnos eltávolodtam az Úrtól. 

Gimis koromban egyszer egy Jézus szabadító kegyelméről szóló 15 mp-es TikTok-videónak köszönhetően eldöntöttem, hogy csak Istent akarom választani, követni. Tavaly decemberben pedig egy bizonyságtétel rádöbbentett, hogy tényleg nincs számomra más út, és én egész életemben Jézus Krisztust akarom szolgálni és követni. Sok nehézségen át vezetett az út, de tudom, hogy Isten szeret engem, és örök életem van.

Anita 

13 és fél éves vagyok. Családommal születésem óta ebbe a gyülekezetbe járok, mindig hallottam Isten beszédét, de tudtam, hogy ez nem elég ahhoz, hogy a mennybe jussak. Néha megijedtem, hogy megtörtént az elragadtatás, és én itt maradtam. 

Egy tavaszi istentiszteleten megértettem, hogy Jézus egyik példázata szerint a b„olond szüzek” csoportjába tartozom. Imádságban kértem az Úr bocsánatát, és azóta értem a Bibliát és az igehirdetést. 

Balázs 

17 éves vagyok, én is itt nevelkedtem hároméves korom óta. De nem követtem az Urat, nélküle akartam boldog lenni. A barátaimmal ezért kipróbáltuk az alkoholt, a dohányzást, de a boldogságot sosem találtuk meg. Aztán elkezdtem észrevenni, ahogy a barátaimnak torzul a személyiségük. Ekkor döbbentem rá, hogy milyen áldott családom van, és nem akarok tovább bűnben élni. 

Tavaly az Ez az a nap! rendezvényen a Puskás Arénában először éreztem meg azt a meghittséget és boldogságot, amit mindig kerestem! Megtértem, életemet és bűneimet átadtam Jézus Krisztusnak. Most már szeretnék a barátaim felé szolgálni. 

Kiss János, a Szappanos utcai baptista gyülekezet lelkipásztora hirdette közöttünk az evangélium üzenetét:

„Minden kérdésünk egy hiányt jelez az életünkben. Ha van is válaszunk, előfordulhat, hogy nem mindig merünk hinni, bízni, és megmarad a hiány.

A házasságtörő asszony a szívében lévő égető szükség és hiány miatt az életet is kockáztatta. A józan ítélőképességét is elvesztette azért, hogy azt betöltse.

Aki ehhez a fiatal nőhöz hasonlóan a bűn útján próbálja meg betölteni a hiányát, szintén folyamatosan bujkálni kényszerül.

Amikor odacitálták a fiatalasszonyt, nem volt már kiút, talán készült a halálra. Nincs esély, nincs válasz, már kiszállnék, de bírni kell, még a gyülekezetben is.

És ebben a megoldhatatlan ügyben, kilátástalan helyzetben jön Krisztus.

Isten mindenkinek ad új esélyt.

Minél többet olvassuk, hallgatjuk Krisztust, annál jobban tudunk hinni, bízni benne.

Ezért kell együtt lennünk csak ketten Jézussal. Ilyenkor nem számítanak a hiányaink, csak igei igazság van, de vádlás nincs, ha igent mondasz Jézus hívására.”

Ha Isten megszólított, tedd meg ma!

Az összejövetel szeretetvendégséggel zárult, ahol lehetőség nyílt a kötetlen beszélgetésre.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!