Féléves imádkozás és előkészítő munka után elindult a dunakeszi gyülekezetplántálás. A Pest megyei településen közel 44 ezren laknak. A gyülekezetünk célja, hogy minél többeket elérjünk az evangélium hírével.

2021 telén találkoztunk először azokkal a testvéreinkkel, akik elhívást kaptak a szívükben arra, hogy részt vegyenek Dunakeszin egy új gyülekezet megalakulásában. Bacsó Benjámin, az Élő Remény Gyülekezet lelkipásztora koordinálta az első találkozókat. Mindenki más közegből érkezett, de egy közös volt bennünk: vágytunk arra, hogy Dunakeszin minél több ember megismerje az evangéliumot, és ebben tevékenyen részt is kívántunk venni.

A téli és tavaszi találkozóink során magunkat vizsgáltuk meg, és arra kerestük a választ, vajon hogyan tudnánk megszólítani és elérni a dunakeszi embereket.

Június végére mindenki számot vetett a saját elhívásával, és hoztunk egy döntést: keressük továbbra is Isten vezetését, és megteszünk mi is mindent, hogy minél több emberhez eljusson az Élő Remény Dunakeszi Baptista Gyülekezet híre. A szadai–veresegyházi gyülekezet segíti a gyülekezetplántáló munkánkat.

Augusztusban és szeptemberben három alkalmunk volt már, jelenleg házi csoport jelleggel és körülbelül 15-20 fővel működik a gyülekezet. Hálásak vagyunk Istennek, hogy használ minket tervének megvalósításában, övé minden dicsőség! 

Mindenkit nagy szeretettel várunk az alkalmainkon, akár gyerek, akár felnőtt, terveink szerint a gyerekeknek biztosítunk külön foglalkozást, hogy a szülők is érdemben részt tudjanak venni a beszélgetésekben.

Birkás-Ferreira Zsófia


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!