Gyülekezeti sportlétesítmény átadása Rákoscsabán

3460

A Rákoscsabai Baptista Gyülekezet által 2013 óta fenntartott Virágoskert Értelmi Sérültek Napközi és Átmeneti Otthon gondozottai részére a fenntartó gyülekezet mozgásfejlesztő tornaszobát és sportpályát épített a Budapest XVII. kerületi Péceli út 303. szám alatti ingatlanán, ami 2017 végére elkészült. A létesítmény átadására 2018. január 26-án került sor a gondozottak, munkavállalók, gyülekezeti tagok és kerületi meghívottak jelenlétében.


A létesítmény kialakításával a gyülekezet szándéka az volt, hogy a rájuk bízott gondozottaknak  teljesebb lehetőséget tudjon adni az egészségesebb élethez és a mozgásfejlesztéshez. Az intézménynek helyet adó önkormányzati ingatlanon erre nem volt lehetőség, így került a gyülekezet városszéli ingatlanjára a tornaszoba és szabadtéri sportpálya. A gyülekezet tulajdonában lévő speciális autóbusszal tudjuk az otthon lakóit a mozgásterápiás fejlesztésekre szállítani.

A gyülekezet célja, hogy a gondozottak a foglalkozásokon kívül is, akár családjukkal közösen is használhassák a létesítményt, így további tervbe van véve egy futópálya kialakítása, valamint közösségi tér létrehozása a terület parkosításával együtt.

A beruházás több mint 15 millió forintos költségét a gyülekezet adományokból, a Rákoscsabai Béthel Alapítvány támogatásával, sok vállalkozó kedvezményes áron való munkavállalásával, valamint a gyülekezeti tagok és az ÉNO Szülői Klub önkéntes munkavállalásával tudta finanszírozni.

Vágyunk, hogy ezzel a lehetőségbővítéssel is jó sáfárként szolgáljunk a Virágoskert ÉNO gondozottjai gyülekezetünk testvérisége, kerületünk lakói és legfőképp Urunk felé.

Hála és dicsőség őneki!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!