Gyülekezeti sportlétesítmény átadása Rákoscsabán

3316

A Rákoscsabai Baptista Gyülekezet által 2013 óta fenntartott Virágoskert Értelmi Sérültek Napközi és Átmeneti Otthon gondozottai részére a fenntartó gyülekezet mozgásfejlesztő tornaszobát és sportpályát épített a Budapest XVII. kerületi Péceli út 303. szám alatti ingatlanán, ami 2017 végére elkészült. A létesítmény átadására 2018. január 26-án került sor a gondozottak, munkavállalók, gyülekezeti tagok és kerületi meghívottak jelenlétében.


A létesítmény kialakításával a gyülekezet szándéka az volt, hogy a rájuk bízott gondozottaknak  teljesebb lehetőséget tudjon adni az egészségesebb élethez és a mozgásfejlesztéshez. Az intézménynek helyet adó önkormányzati ingatlanon erre nem volt lehetőség, így került a gyülekezet városszéli ingatlanjára a tornaszoba és szabadtéri sportpálya. A gyülekezet tulajdonában lévő speciális autóbusszal tudjuk az otthon lakóit a mozgásterápiás fejlesztésekre szállítani.

A gyülekezet célja, hogy a gondozottak a foglalkozásokon kívül is, akár családjukkal közösen is használhassák a létesítményt, így további tervbe van véve egy futópálya kialakítása, valamint közösségi tér létrehozása a terület parkosításával együtt.

A beruházás több mint 15 millió forintos költségét a gyülekezet adományokból, a Rákoscsabai Béthel Alapítvány támogatásával, sok vállalkozó kedvezményes áron való munkavállalásával, valamint a gyülekezeti tagok és az ÉNO Szülői Klub önkéntes munkavállalásával tudta finanszírozni.

Vágyunk, hogy ezzel a lehetőségbővítéssel is jó sáfárként szolgáljunk a Virágoskert ÉNO gondozottjai gyülekezetünk testvérisége, kerületünk lakói és legfőképp Urunk felé.

Hála és dicsőség őneki!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!