Gyülekezeti evangélizáció amerikai segítséggel

1600

November 7-én egyházunk központjában hét gyülekezet küldöttei találkoztak Jerry Byrddel, az International Commission munkatársával.

A megbeszélés témája a jövő év február 13-21 között megrendezésre kerülő evangélizációs hét szervezése volt. Ebben az időszakban a tervek szerint 40-50 hívő érkezik a texasi First Baptist Church-ből, McKinney városából. Az amerikai testvérek saját költségükön vállalják, hogy Magyarországon szolgálnak a helyi gyülekezetekkel közösen.  A fogadó, együttmunkálkodó gyülekezetek feladata pedig, hogy előkészítsék, megszervezzék a hét programját.

Varga Attila, az International Commission hazai kapcsolattartója elmondta, hogy voltak már rossz tapasztalatai amerikai szolgálattevőkkel, de a texasi testvérek hitét, odaszánását megismerve leomlottak előítéletei.

Jerry Byrd átadta Richard Mark Lee pásztor köszöntését, és elmondta, hogy a First Baptist Church az elmúlt harmincöt év során 300-ról 2500 tagúra növekedett. Egy konzervatív közösségből egy multikulturális gyülekezetté fejlődött, melyben összeszokott és egységben munkálkodó vezetők végzik a szolgálatot.

Várakozással és reménységgel tekintünk a jövő februári találkozás és közös szolgálat elé.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!