Gyász, együttérzés és imádság – a francia baptisták üzenete

1780
Ima Párizsért

A magyar baptisták kifejezték együttérzésüket és lélekben együtt imádkoznak francia testvéreikkel az áldozatokért és azok családtagjaiért a párizsi terrorcselekményen után.

„Hazánk ismét megtapasztalta a terrorizmus sötétségét. Franciaországban, ahol már elrendelték a rendkívüli állapotot, felébredt a fájdalom, a bánat és a gyász”,

üzenték a világnak a franciaországi baptisták a párizsi terrorcselekmények után. Lélekben hozzájuk csatlakoztak imáikkal a magyarországi baptisták is. Az üzenet így folytatódik:  „A Biblia arra int bennünket, hogy az ima lábnyom az igazság, a szeretet, az elkötelezettség útján. Könyörögni kell Istenhez, imádkozni az áldozatokért és családtagjaikért, azokért, akik ezekben a nehéz időkben irányítják azt a munkát, amely megvédi otthonainkat. Akkor lehet nyugodt életünk, ha hűek maradunk Istenhez és Ő vezet minket cselekedeteinkben. A mi megtartó Istenünk azt akarja, hogy mindenki üdvözüljön és megismerjük az igazságot.”

A franciaországi baptisták megköszönték az együttérzést és a szolidaritást magyar testvéreiknek és arra kérték őket, imádkozzanak velük az áldozatokért és családtagjaikért, a francia politikai vezetőkért, az orvosokért, akik a sérültekért küzdenek, a fegyveres erők tagjaiért, akik Franciaország védelmére esküdtek fel, imádkozzanak a lelkészekét, akik az evangéliumot hirdetik a hadsereg tagjai között, a repülőtereket, a kórházakban és a börtönökben, imádkozzanak azért, hogy Isten megvédjen minden gonosztól.

„A jóság erősebb, mint a gonosz, a szeretet erősebb, mint a gyűlölet, a fény erősebb, mint a sötétség, az élet erősebb a halálnál, a győzelem a miénk az által, aki szeret minket”. (Desmond Tutu)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!