Fókuszban a család

1236

„Fókuszban a Család” címmel konferenciára került sor 2013. november 5-én civil és egyházi szervezetek, valamint a témában nagy tapasztalatokkal rendelkező szakemberek részvételével a Magyar Parlament Felsőházi Termében.

Az egész napos konferencia keretében Magyar Kormány családpolitikájáról annak főbb irányairól és eredményeiről adtak számot az előadók, ezzel is felhívva a figyelmet arra a tényre, hogy a kormányzat kiemelt hangsúlyt fektet a családok erősítésére, a családi élet és munka minél finomabb összehangolására.

A konferencia aktualitását az újonnan bevezetésre kerülő, családokat támogató kormányzati intézkedések adták, valamint a rendezvény keretein belül került sor az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett „Családbarát közgondolkodás népszerűsítése” című pályázat eredményeinek ismertetésére.

Ízelítő a meghirdetett gazdag program kiemelt témáiból: Megnyitó – Balog Zoltán miniszter, Emberi Erőforrások Minisztériuma. Családpolitikai eredmények és irányok, „Családbarát közgondolkodás népszerűsítése” pályázat eredményeinek ismertetése – Soltész Miklós államtitkár, Szociális- és Családügyért Felelős Államtitkárság. Középosztályról és családokról számokban – Orbán Balázs kutatási igazgató, Századvég Alapítvány.

e9e2c05e5cf3124caa782412df81c1f7A családok védelme az új magyar közjogi rendszerben – Rétvári Bence államtitkár, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. Megújuló családtámogatási politika hatása a gyermeket nevelő családokra – Kardosné Gyurkó Katalin főtitkár, Nagycsaládosok Országos Egyesülete. Fiatal diplomások családalapítási lehetőségei – Székely András, Három Királyfi Három Királylány Mozgalom. A munka és a család összeegyeztetésének irányába tett kormányzati lépések és eredmények. Családpolitika határon innen és túl – Szabó Endre elnök, Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége.

A konferencián 12 baptista testvér vett részt és képviselte közösségünk családszerető szellemiségét.

Megosztás