Fejlődési lehetőségek evangéliumi vezetők számára

0
1156

Az utóbbi években részt vehettem néhány olyan képzésen, amely sokat adott hozzá a vezetői fejlődésemhez. Ezeket szeretném röviden megosztani, és bátorítok minden lelkészt, gyülekezetvezetőt, elöljárót, laikus igehirdetőt, hogy fontolja meg a részvételt valamelyik eseményen!

Langham Igehirdető Műhely

„Hirdest az igét!” A John Stott által alapított prédikátorképző mozgalom Magyarországon is elindult 2017-ben. Küldetésük, hogy olyan lelkészek és vezetők szolgáljanak, akik hite Isten igéjén nyugszik, eszerint tanítanak és élnek. A Langham ezért szervez igehirdető műhelyeket, hoz létre evangéliumi irodalmat, teológiai képzést biztosít. A következő képzés 2019 márciusában lesz.


European Leadership Forum (ELF) – angolul tudóknak

A lengyelországi Wisłán kerül megrendezésre az európai evangéliumi vezetők éves fóruma. Az ELF célja, hogy a helyi vezetőket felruházza az evangéliumi világ globális erőforrásaival. A mintegy 700 résztvevő egy héten át intenzív képzésben részesül előadások, műhelyek és szemináriumok formájában. A fórum előadói voltak eddig többek között John Lennox, Ravi Zacharias, Wayne Grudem és John Piper. A következő találkozó 2019 májusában lesz.


Evangéliumi Fórum (EF)

„Meggyőződünk, hogy meggyőzhessünk” Ez a kezdeményezés az ELF magyarországi mozgalma, 2014-ben indult, és célja, hogy az evangéliumi vezetőket segítse az igényes gondolkodásra, és erősítse őket az evangéliumi meggyőződésükben. A műhely alapú fórum nemzetközi és hazai előadókat hív segítségül az egyes szakterületek feltárásához: teológia, vezetés, bibliaértelmezés, apologetika, művészet, gyülekezetmegújítás. Az idei fórum november 14. és 17. között lesz Harkányban.


Teológusok párbeszédben

Az Evangelikál csoport protestáns teológusok közössége, akik az evangelikalizmus és a protestáns ortodoxia közös alapjára építve tanulmányozzák és hirdetik a biblikus keresztény tanításokat. Az egyesület szervezésében félévente egy egynapos „Teológusok párbeszédben” című konferencia kerül megrendezésre.


GLS Csúcskonferencia

„Vezess ott, ahol vagy!” A Bill Hybels által alapított vezetői konferencia a világ 120 országában segíti az evangéliumi vezetőket képességeik fejlesztésében. Jelenleg ez a legnagyobb magyarországi keresztény vezetői képzés. A következő találkozó október 5–6-án lesz.

Megosztás