Értékes drágakövek

3279

Rendkívüli eseménynek lehettünk részesei 2017. augusztus 20-án a Miskolc Belvárosi Baptista Gyülekezetben, ugyanis ünnepi istentiszteleten köszönthettük Balog Miklós baptista lelkipásztort és feleségét, Simon Irénkét házasságkötésük 60. évfordulója alkalmából.

A gyémántmenyegzőn gyermekeikkel, unokáikkal, dédunokáikkal együtt örvendezhettünk teremtő Istenünk gondviselő és megtartó kegyelmének.

Az istentiszteleten Tisza Attila lelkipásztor a 128. zsoltárt olvasta fel, melynek már a címe is: „Az istenfélők házán áldás van”, tükrözi a Balog család életét.

Azért lehettek Miklós bácsi és Irénke néni részesei ennek a nem mindennapos életútnak, mert valamikor szüleik imádkoztak értük, hogy Isten adjon nekik házastársat. S ezt egymásban felismerve elindultak 60 évvel ezelőtt a közös zarándokútjukon, melyen sok ajándékot adtak és kaptak, sok nehézséget leküzdöttek, de boldogok tudtak maradni – mondta Tisza testvér. Balog Miklós nemcsak mint lelkipásztor, hanem kiemelkedő versíró is ismert, a versei megzenésített változatait legalább három kontinensen éneklik – tudtuk meg Tisza Attilától.

A lelkipásztor gondolatait áldáskérő imádság követte, majd köszöntések versekkel, énekekkel, zeneszámokkal színesítve az önmagában is kimagasló ünnepi összejövetelt.

Az alkalmon riportokat is hallhattunk, melyek által a házaspár eddigi életútjába még jobban bepillantást nyerhettünk. Miklós bácsin és Irénke nénin túl a gyerekeik: Árpád, Ágnes, Emese, Endre és Előd is – akik egyben az ünnepséget szervezték szüleik részére – érdekes családi történeteket osztottak meg a jelenlévőkkel.

A gyémántmenyegző ünnepi záróakkordjaként a Balog család himnusza csendült fel, amely „Az Úr annak örvend, ki őszerinte él” című ének volt.

Az istentisztelet befejező énekeként az „Ó, boldog ház” című éneket énekelhettük közösen, amely szintén visszamutat a Balog család életére.

Az istentisztelet után szeretetvendégség fogadta a jelenlévőket, valamint egy, a család tagjait és történetét bemutató filmet tekinthettünk meg.

Jézus Krisztus áldása és szeretete kísérje őket további életútjukon!