Ének és ima az esőben

Gellért mártír püspök árnyékában

2305

Különböző felekezetek tagjai és vezetői találkoztak 2018. szeptember 4-én az Erzsébet híd felett magasodó „imahegy” szikláján álló Gellért-szobor talapzatánál, ahol együtt imádkoztak fővárosunk és országunk lelki ébredéséért, az újjáteremtő Szentlélek kiáradásáért, valóságos szellemi áttörésért, egy igazi, ma is átélhető lelki megújulásért.

Már 13 éve imádkozik együtt minden hónap első keddjének reggelén ez a különböző felekezeti hátterű, evangéliumi elkötelezettségű lelkipásztori közösség. A szeptemberben kezdődő új évadot immár negyedik alkalommal indítottuk itt a Gellért-hegyen, ahol az igei bevezető gondolatokat és imatémákat a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) szolgatársai osztották meg a résztvevőkkel.

Alapigénk így hangzott:

„Őrhelyemre állok, odaállok a bástyára, figyelek, várva, hogy mit szól hozzám…”
(Hab 2,1)

Bár az imaalkalmat időnként esőzápor kísérte, tekintetünk hol az alattunk hömpölygő Duna haragos hullámaira, hol a felettünk gomolygó sötét felhőkre vetült, ennek ellenére örömmel és reménységgel énekeltük imaközösségünk zárásaként jól ismert himnuszunkat:

„Áldásod gazdag folyóit áraszd e világra szét, Jöjjön a béke e földre, öntözd a szívek rögét, Adj áldást bőven, amint ígéri igéd, Hiszen egy cseppje is üdvös, Küldd Lelked özönét!” (Baptista gyülekezeti énekeskönyv 446)

Soli Deo gloria!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!