Újra jelentkezhetnek azok a baptista intézmények, gyülekezetek, közösségek, akik a 2023. év tavaszán szeretnének fát ültetni épületük, imaházuk környezetében. Jelentkezési határidő: 2023. március 17.

2023-ban ünnepeljük az anabaptista-baptista misszió Kárpát-medencei megjelenésének 500. évfordulóját. A jubileumhoz közeledve a Magyarországi Baptista Egyház vezetősége – csatlakozva a Magyar Kormány Országfásítási Programjához – közös aktivitásra hívja a baptista közösségeket. A kezdeményezés célja, hogy a következő években 500 fát ültessünk el baptista gyülekezetek, intézmények környezetében Magyarország és a Kárpát-medence zöldítése érdekében. Az 500 éves múltra való emlékezés mellett célunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét az egészséges környezet fontosságára is.

Az 500 év – 500 fa projekthez olyan baptista közösségek, gyülekezetek, intézmények csatlakozását várjuk, akik a baptista gyökereinkre, éltető múltunkra való emlékezés mellett az élhető jövőről való gondoskodást is fontosnak tartják.  Az Agrárminisztérium támogatásával a csatlakozó közösségek számára facsemetéket is biztosítunk, melyeket a baptist.hu-n elérhető jelentkezési lapon igényelhetnek. Minden elültetett fa mellé egy táblát ajándékozunk, mely az 500 éves jubileum emlékét őrzi. Szeretettel várjuk a magyarországi és Kárpát-medencei magyar ajkú baptisták csatlakozását!

Bővebb információ és a jelentkezési űrlap az alábbi linken elérhető:


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!