Egyházi és vallási vezetőkkel tanácskozott Colleen Bell amerikai nagykövet

2023
Egyházi és vallási vezetők Colleen Bell nagykövettel

Megtiszteltetésnek nevezte Colleen Bell amerikai nagykövet, hogy az Obama elnök által évente megrendezett imareggelihez hasonlatosan ma otthonában fogadhatta a magyarországi vallási vezetőket Budapesten.

„Valóban, a hit irányít minket abban, hogy igazságos, erkölcsös, méltányos megoldásokat találjunk arra a számos problémára, amelyekkel közösségeink szembenéznek.

Ma azért hívtam meg önöket a rezidenciámra, hogy gondolatokban gazdag beszélgetést folytassunk a társadalmi és humanitárius jóról, amelyet a vallás mindannyiunkért tehet, és hogy szánjunk egy percet arra, hogy spirituális módon is áttekintsük az elmúlt évet” – mondta Colleen Bell nagykövet asszony.

Közösségünket Papp János egyházelnök képviselte az összejövetelen, aki így szólt a jelenlevőkhöz:

„A nemzet mindig köszönettel fog emlékezni a magyar korona visszaadására, benne amerikai barátaink segítségére. Örülünk, hogy ebben mi, baptisták is részt vehettük. Mindez összekapcsol nemzetünkkel és az Egyesült Államokkal is bennünket, magyarországi baptistákat. Ugyanakkor tisztelettel gondolunk Martin Luther King baptista lelkipásztorra, akinek gondolatai, tettei és egész életműve példa a számunkra.”

Forrás: hungarian.hungary.usembassy.gov


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!