Egy kivételes est Mező Misivel

2152

Misi Gyulán született énekes és zenész. Már általános iskolában egy hagyományőrző cigány együttesben lépett fel, 17 éve pedig a Magna Cum Laude tagja. Legtöbbünk innen ismerheti és hallhattunk tőle dalokat.

Általános információk ezek, melyeket legtöbbünk megtalálhat az interneten. De mi van ezek mögött? Meglátjuk-e az embert az ünnepelt sztárban? Beszélhetünk-e őszintén és kendőzetlenül olyasvalakivel, aki fényévekre messzinek tűnik tőlünk? Legtöbbször talán nem. De vannak esték, amik kivételt képeznek – a mi esténk, ilyen volt! Hit, remény, bizalom, zene, életváltozás… Misi beszélgetett velünk, és mi ezeket tapasztaltuk:

Mező Misi énekel
Mező Misi énekel

„Mező Misi előadása… nehéz róla akármit is nyilatkozni! De komolyan. Egyszerre volt szórakoztató és megdöbbentő, egyszerre dobott fel, és gondolkodtatott el! Sosem értettem azt, hogy hogyan lehet egy nem is komoly témáról szóló éneken elsírni magunkat: most azt hiszem megértettem. Nagyon őszintén, szívvel-lélekkel beszélt és zenélt közöttünk Misi, és ezt nagyon lehetett érezni! Két barátnőm kísért el erre az alkalomra. Két napig másról sem tudtak beszélni – de hozzáteszem, én sem.” (Eszter)

„Nagyon tetszett, hogy laza, közvetlen stílusban és őszintén beszélt magáról. Nagyon bátorító volt hallani, hogy miből hozta ki őt Isten, és hogy egy közismert ember ilyen nyíltan felvállalja, hogy Jézus Krisztus az alapja az életének. Engem megerősített a hitemben, hogy hallottam és láttam is, milyen pozitív hatása van annak, ha valakinek jó kapcsolata van Istennel, naponta olvassa a Bibliát és imádkozik. Nagyon megragadtak a dalok, és úgy láttam a többi ember arcán, hogy őket is. Örülök, hogy elmentem, mert egy nagyon jó hangulatú, laza, ugyanakkor komoly tartalommal bíró estén vehettem részt.” (Ricsi)

mezomisi2„Misi dalai, valamint lazasága és őszintesége felszabadulttá tette a légkört. Ismét beigazolódott, hogy Isten nem személyválogató és bárkiben olyan fordulatot tud hozni, amit saját magáról nem gondolna az ember. Bármilyen torzulásból kit tud hozni, legyen az emberileg akármilyen mélység (alkoholizmus) vagy magasság (sztárvilág), Isten helyreállító és megigazító kegyelme ma is valóságos. Ezt így éreztem Misivel kapcsolatban is.” (Dóri)

„Személy szerint nem ismertem korábbról Mező Misit. Mikor az interneten rákerestem a nevére, csupán annyit tudtam meg, hogy egy közkedvelt, és sokak körében szimbólummá nőtt közéleti személy. Ezért aztán meglepve tapasztaltam, hogy az első pillanattól kezdve milyen nyíltan, őszintén és barátian mesélt nekünk. Nem tekintette magát se többnek, se kevesebbnek, mint Isten gyermekének, ezért aztán nyoma sem volt lenézésnek, vagy bármilyen negatív hozzáállásnak a viselkedésében.

Nagyon megrendítő volt, ahogyan elmesélte életének különböző szakaszait, hogy milyen mélységeket élt át Isten nélkül, és hogy Jézus hogyan szólította őt meg, milyen nagy fordulat állt be a viselkedésében, szemléletmódjában azután, hogy Jézus Krisztust a szívébe fogadta.

Rájött arra, hogy céllal született a világba, és nem törvényszerű, hogy zenészként egy lezüllött életvitel jellemezze. Szilárd talajra alapozta innentől minden lépését, kiállt a hitéért, bátran felvállalta mások előtt is, és egy kiegyensúlyozott, harmonikus kapcsolata lett a feleségével, valamint gyermekeivel. Nagyon megindító volt a közvetlensége, nyíltsága, s az a hit, amellyel mesélt megtapasztalásairól, és feltárta előttünk életének legbensőbb pillanatait is. Egy örök emlék maradt ez az alkalom, hiszen minden téren egyedülálló, valamint mindannyiunk számára tanulságos is volt ezen történteket személyesen, Mező Misitől hallani.” (Zsófi)

„Jó volt látni, hogy barátságosan, közvetlenül, mindenféle “sztárokra” jellemző megnyilvánulás nélkül jött el közénk. A megtérését nagyon határozottan, mindenféle kertelés nélkül mondta el. Nagyon jó volt, hogy egészen személyes élményeket is megosztott. Nagyon jó zenész, kiváló hanggal és zenei ízléssel. Számomra hatalmas élmény volt!” (Norbi)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!