Dupla versenysiker a Lónyayban

1753

Május 26–27-én a Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola Cool-team elnevezésű csapata két országos versenyen vett részt. Az Országos Fogyasztóvédelmi Suli bajnokságon I. helyezést ért el.

A Tegyünk több tudást a tarisznyánkba címmel rendezett versenyen is eredményesen szerepelt a csapat. A Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő iskola Cool-teamjének tagjai: Zákány Tamara, Bakró Annamária, Zsigó Levente 11. A osztályos tanulók, felkészítőjük Szászi Dóra tanárnő.

Februárban kaptuk a felhívást, hogy a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület ismét meghirdette az Országos Fogyasztóvédelmi Suli bajnokságot. A megmérettetésre háromfős csoportokat vártak a középiskolás korosztályból. Február 1. és május 4. között három online fordulót szerveztek. Május 17-én kaptuk a hírt, hogy csapatunk meghívást kapott a zárórendezvényre. A csapat maximális pontszámot ért el az online fordulók során, 83 csapat közül az első hét képviselhette iskoláját a budapesti megmérettetésen, amit május 26-án rendeztek. A verseny feladatai során a jótállás, szavatosság, online vásárlás, termékbemutatók, pénzügyek és fogyasztóvédelmi hatóságok témakörökben megszerzett ismereteikről és kompetenciáikról adhattak számot diákjaink. Örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a csapat I. helyezést ért el, ezzel öregbítve iskolánk hírnevét és a fogyasztóvédelem területén elért eddigi eredményeinket.

A nap zárásaként városnézésen és dunai hajózáson vettünk részt, majd a finom vacsora és a szállás elfoglalása után taktikai megbeszélést tartottunk a másnapi vetélkedővel kapcsolatban.

Az Útravaló Programiroda idei újítása, hogy már versenyt is kínál a tehetséges útravalós tanulók számára Tegyünk több tudást a tarisznyánkba címmel! A februárban meghirdetett verseny két online fordulóból állt, háromfős csapatok jelentkezhettek. A két feladatsor témája egészségnevelés és pályaorientáció volt. A feladatok inkább gyakorlati jellegűek voltak, kutatómunkára ösztönözték a tanulókat és arra, hogy az internetes forrásokat kellő kritikával kezeljék. A verseny döntőjét május 27-én rendezték Budapesten. Mindkét korcsoportból 20-20 csapatot hívtak meg. A döntős csapatoknak egy csomagolópapírra kivitelezett, pályaorientációhoz kapcsolódó gondolattérképet is el kellett készíteniük. A feladatok a szokványostól eltérőek voltak, kreativitást, logikus és divergens gondolkozást igényeltek.

Sajnos ezen a vetélkedőn a csapat nem ért el dobogós helyezést, de úgy gondoljuk, olyan ismeretekkel gazdagodtak, amelyeket a mindennapi életük során hasznosíthatnak és az iskolai oktatás során kicsit háttérbe szorulnak. Valóban került tudás a kis „tarisznyákba”.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!