Éremeső a VI. Országos Baptista Sakk-kupán

2947

Idén 2018. március 10-én rendeztük meg a VI. Országos Baptista Sakk-kupát, amelyen 14 iskola 175 versenyzője képviseltette magát.

A verseny játszmái öt korcsoportban, hétfordulós, svájci rendszerben történő 2×15 perces játékidővel zajlottak. Ezen kívül még a felnőttek is megmérettették magukat hét versenyzővel. A fordulók igen erős küzdelmeket hoztak, amelyeken a fiúk és lányok együtt versenyeztek, de külön kerültek díjazásra.

Iskolánk tanulói jól állták a sarat, és a nap végén nem maradtak el a sikerek. Minden korosztályban sikerült a dobogó valamelyik fokára felállnunk, valahol azonban minden helyezést kibéreltük. Összességében nagyon színvonalas és igen erős mezőnyben sikerült a nap végére a koronát megszereznünk, hiszen a baptista iskolák közötti versenyben mi lettünk az elsők, ezzel a fődíjat is megszerezve, ami 250.000 forint. Ezen felül említést kell tennünk arról, hogy a verseny előtti héten sakkedzőtáborban vettek részt iskolánk tanulói, amely nagyban hozzájárult a sikerekhez. Az edzőtábort a Velencéről érkező Molnár Béla és Taskovics István nemzetközi mesterek vezették.

Helyezetteink:

2. korcsoport lány: 3. hely Veres Petra
fiú: 1. hely Hajnal Milán Csaba
2. hely Kelemen Bálint
3. korcsoport fiú: 1. hely Borbély Tibor Bence
2. hely Kelemen Ákos
3. hely Fabók Norbert
4. korcsoport lány: 1. hely Szabó Luca
2. hely Nagy Dorina
3. hely Pinke Maja Lilla
fiú: 2. hely Kormány Kristóf
3. hely Kormány Gábor

Felkészítő tanárok: Kormány László, dr. Gunyecz Zoltán.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286