Drága Barátaim, Mindazok, akik eljöttetek!

4991

Egyszerre szomorúan és a mennyei Atyában bízva osztom meg: úgy tetszett a mindenható Istennek, hogy Csereklyéné Harkai Szilviát, aki a Tahitótfalui Baptista Gyülekezet tagja volt, 47 évesen 2021. július 9-én hazaszólítsa a mulandó életből az örökkévalóságba.

Szilvi tavaly nyáron tudta meg, hogy súlyos betegsége van. Szilvi és családja egy évet kapott a Teremtőtől, hogy szembenézzen önmagával és az élet és halál Urával. Szilvi ez idő alatt még tanult, hogy szolgálhasson, bátorított, szolgált. Bekapcsolódott néhány alkalommal még az Alabástrom projektbe is. Sokakkal volt közösségben, sokak számára volt áldássá. Mindig Jézusra, a Megváltójára mutatott. A Csereklye család az elmúlt évben nagy harcban győzött. Nem rendült meg a hitük. Helyette építették a közösséget, sok szeretetet adtak és kaptak. Reménységgel telve elfogadták Isten döntését. A Mindenható adjon békességet és vigasztalást számukra!

Szilvi nemcsak életében bátorított, hanem hátrahagyott üzeneteket halála utánra is. Így a temetésére érkezőket az alábbi üzenettel bátorította.

Váradi Antal lelkipásztor

Drága Barátaim, Mindazok, akik eljöttetek! Drága tesók!

Kedves családom, szeretett családom!

Nem adatik meg sokaknak, hogy előre szóljanak ilyen helyzetben, de én most kihasználom, hogy szerettek, és azt, hogy végig fogtok hallgatni.

Először is tudnotok kell, hogy mindenkit nagyon-nagyon ölelek és szeretettel csókolok. Tudom, hogy mindent tudtok már. Nagy kincs voltatok az életemben, és hálás vagyok Istennek, hogy közétek helyezett. Talán sokaknak voltam smirglipapír, hát bocsánat, ez jutott. De tudom, hogy sokak nekem voltak smirglipapír, és nincs ezzel semmi baj. Sokat csiszoltuk egymást, és ez így volt rendjén.

Mindenkiért egyenként, aki itt áll most, nagyon-nagyon hálás vagyok. Arra buzdítalak benneteket, kedves munkatársaim, osztálytársaim, családtagjaim, gyülim, hiszen látjátok, hogy rövid az idő és rövid az élet: válasszátok Krisztust, ne vacakoljatok! Ne kérdőjelezzétek meg, csak egyszerűen fogadjátok el az Isten szeretetét, és örvendezzetek és éljetek annak! Annyi mindennek lehet élni, és semmi értelme sincsen, de az, amikor az Istennek élsz, az nagyon gazdaggá tesz.

Hiszem azt, hogy én meggazdagodva, az élettel betelve megyek az Úrhoz, vagyok az Úrnál már most. Hiszem, hogy minden földi kincsnél többet ér bármilyen apró mennyei kincs is. Járjatok azokban a jó dolgokban, amiket Isten előkészített nektek! Azt kívánom, hogy mindegyikőtök megismerje az Isten szeretetét. Ne legyetek távol az Istentől, közeledjetek hozzá, és ő közeledni fog hozzátok!

Így legyetek mindannyian áldottak, köszönöm, hogy eljöttetek! Nagyon fogtok nekem hiányozni, meg én is nektek, tudom. De majd Isten bepótolja ezt is, azt is tudom.

Nagyon nagy szeretettel gondolok most rátok, és köszönöm nektek, hogy meg fogjátok vigasztalni a családomat, hogy törődtök majd velük. Már az, hogy vagytok, számunkra mennyei törődés, az Isten gondviselése. Köszönök minden jót, amit adtatok az életemben, köszönöm, hogy semmi jótól nem fosztottatok meg! Köszönöm azt a sok-sok nevetést, ami életben tartott a szürke hétköznapokban! Köszönöm azt a sok kedves szót, ami az én szívemet állandóan melengette! Nagyon köszönök minden jót, amit adtatok!

Legyetek áldva, sok ölelés nektek! Szilvi


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!