Döbbenet, együttérzés, ima

Nemzeti gyász napja a buszbalesetben elhunytak emlékére. Megemlékezés, Flórián tér, Veronai baleset – Megemlékezés a közlekedési balesetben elhunytak emlékművénél /Fotó: Csudai Sándor

Országunkat, de szerte az egész világon sokakat megdöbbentett és együttérzésre, imára indított a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjainak és tanárainak buszbalesete és tragédiája, amely 2017. január 20-án, péntek éjszaka Verona mellett történt.

Egyházunk felhívással csatlakozott a nemzeti összefogáshoz, hogy imádkozzunk a gyászolókért, a sérültekért és mindazokért, akik érintettek e döbbenetes helyzetben. A Magyar Kormány által meghirdetett gyásznaphoz is kapcsolódtunk a baptista köznevelési intézményeinkben, valamint a Baptista Szeretetszolgálat a tragédia megtörténte után nem sokkal felajánlotta kapacitásait a mentésben, a hazaszállításban és más területeken is. Levelet küldtünk együttérzésünk kifejezésével a közvetlenül érintett intézménynek, és az eddigi felhíváson túl további imádságra hívjuk testvéreinket.

Imádkozzunk azért, hogy Isten szeretetét érezze meg minden szomorú szívű, az élet-halál kérdésével szembenéző honfitársunk, különösen a helyzetet legjobban átérző magyar diákság!

Imádkozzunk azért, hogy a sérültek minél hamarabb és minél teljesebben épüljenek fel, és a testi gyógyulás mellett a lelkük is gyógyuljon mindeközben!

Imádkozzunk, hogy az a példás együttérzés és összefogás, amely a bajban összekapcsolta népünket, további jó gyümölcsöket, szeretetteljes egymás és Isten felé való fordulást eredményezzen minél többekben!