Boldog 5 éves születésnapot!

Ezer diák vett részt az IC idei angol bibliai táboraiban

2036

A Baptista Oktatási Központ (BOK) közreműködésével immár ötödik alkalommal rendeztünk angol bibliai táborokat az International Commission (IC) missziós szervezettel együttműködésben. A három hét alatt összesen 1031 diák vett részt az egyhetes táborok valamelyikén.

Hol voltak idén táborok és hány tanító jött? 


Az idén 20 tábort tartottunk 17 településen: Miskolc, Szombathely, Pécs-Somogy, Pécs, Velence, Sárosd, Téglás, Pilisvörösvár, Tahi, Debrecen, Szigetszentmiklós, Seregélyes és Püspökladány (ez utóbbi kettőben német csoport is volt), továbbá először volt IC-tábor Tatabányán, Kiskunhalason, Edelényben és Nagyvarsányban. Több mint 80 tanító érkezett, többnyire az USA-ból, de jöttek még Ausztriából, Dél-Afrikából, Lettországból, Mexikóból, Malajziából és Japánból is. Valamennyien a saját költségükön, illetve a gyülekezetük támogatásával jöttek Magyarországra. A teljes tananyagot és az eszközöket is a külföldi tanárok biztosították.

Kik vettek részt a táborokban?


Legtöbbször a helyi iskola diákjai, valamint a szervező gyülekezethez tartozó és környékbeli gyermekek. A táborozók életkora 7–18 év közötti. Ebben az évben több helyen felnőttcsoportokat is indítottak. Ezek közül több csoport szeretné a közös bibliatanulmányozást év közben is folytatni.

Hogyan lehet megvalósítani ezeket a táborokat?

Ahol baptista fenntartású iskolák vannak, ott elsősorban az iskola végzi a feladatok nagy részét, de a helyi vagy támogató gyülekezetek és a Baptista Szeretetszolgálat is bekapcsolódott a munkába. Több helyen, a körülményeket figyelembe véve, a gyerekek ingyen vehettek részt a táborokban, és teljes ellátást kaptak. Voltak olyan táborok, ahol a szülők viselték a költségek egy részét.

Kiskunhalasi tábor

Mi az, ami megmarad egy-egy táborozás után?

Először is Isten szeretete, amit nem lehet elfelejteni. A sok személyes beszélgetésen keresztül többen is elhatározásra jutottak, hogy Jézust szeretnék követni, szeretnének Isten családjához tartozni.

A baráti kapcsolatok. A mai online világban a Facebook is sokat segít a kapcsolat későbbi fenntartásában. Számtalan történetet hallottunk arról, hogy azok, akik évekkel ezelőtt táborozók voltak, most segítőként vagy akár tolmácsként jöttek vissza, és segítették a táborokat.

Mi volt a legkiemelkedőbb az idei táborban?

Egy fiú, aki apa nélkül nevelkedik, azt mondta, hogy nincs apám, de most már tudom, hogy milyen érzés az, amikor van. A törődés, a figyelmesség, a gondoskodás, amit kapnak, sokszor egy életre emlékezetes marad.
Ann és Larry, egy nyugdíjas házaspár Amarillóból (Texas), akik 76 és 78 évesek, eddig minden évben itt voltak, és a gyülekezetükből sokakat hoztak magukkal.

Püspökladány

Lesz-e folytatás?


Amerikai munkatársunk, Janice Byrd ígérete szerint és természetesen, ha Isten is engedi, igen, jövőre is folytatjuk a táborokat. Vannak olyan gyülekezetek, akik már jelentkeztek a 2018-as évre, ráadásul a korábbi éveknél nagyobb létszámmal. Azért imádkozunk, hogy Isten igéje ne térjen vissza üresen, maradandó változásokat hozzon a résztvevők életébe. Az előző évekhez hasonlóan idén is sok Bibliát osztottunk ki, összesen 4 millió forint értékben (képes gyermekbibliát, egyszerű fordítású Bibliát [EFO], illetve haladó angol szinten New Living Translation Bibliát).

Legyen áldás azokon, akik részt vettek akár tanítóként vagy táborozóként, akár szervezőként vagy segítőként.

Megosztás