Ünnepi sokadalom gyűlt össze február 18-án a Benczúr utca 30. épülete előtt. Az egyház elnöksége, az Országos Tanács néhány tagja és az országos központ szakterületi vezetői a felújítási munkálatok kivitelezőivel, tervezőivel, mesterembereivel, kétkezi dolgozóival közösen vettek részt a beruházás bokrétaünnepén.

A Benczúr utca 30. épülete

Mint köztudott, egyházunk 2017-ben kapta meg ezt az épületet Magyarország kormányától, hogy megfelelő központja lehessen közösségünk társadalmi és hitéleti tevékenységének. Az ötszintes épület felújítása, átépítése 2020 márciusában kezdődött meg Kokas László vezető tervező munkája alapján. A kivitelezést a Bau-Vip Generál Kft. vállalta el, melynek vezetői egyházunk elnökségével közösen szervezték meg most a bokrétaünnepet. Hagyományosan erre az eseményre akkor kerül sor, ha a munkálatok elérték az épület legmagasabb pontját, a szerkezeti elemek a helyükre kerültek. 

A közös ünneplés hálaadó dallamok felcsendülésével és a kivitelezőt képviselő Vantal István ügyvezető igazgató ismertetőjével kezdődött, majd Papp János egyházelnök szólt az egybegyűltekhez. Megköszönte a jól végzett munkát, melynek öröme a munkásoké, a hálaadás pedig a mind ez ideig munkálkodó és őrző Istené.

Papp János egyházelnök köszöntő szavakat mond

Az ünnepi köszöntők után a megjelentek az utcáról tekinthették meg a bokréta homlokzatra helyezését, majd következett az épület bejárása szintenként, egészen a toronyig. Végül egy finom ebéddel zárult a rendezvény.

Azzal a reménységgel térhetett ki-ki otthonába, hogy jól halad az építkezés, és ebben az évben birtokba veheti közösségünk azt az irodaházat, mely alkalmas módon szolgálhatja majd azt a széles körű tevékenységet, melyet egyházunk végez, helyet adva a központi adminisztrációnak, elnökségnek, szaktitkárságoknak, tanácskozásoknak, rendezvényeknek, gyülekezetnek.

Varga László Ottó főtitkár hálaadó és áldáskérő imádsága

Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Cipősdoboz akció