Billy Graham 99 éves

2889

99 éves lett 2017. november 7-én Billy Graham, aki életének több mint háromnegyedét az evangélium hirdetésével töltötte. Ő Amerika egyik legkedveltebb embere.

„A családjaként végtelenül hálásak vagyunk, hogy még mindig velünk van” – mondta Franklin Graham, Billy Graham fia.

„Szellemileg jó állapotban van, de mostanság kicsit csendesebb. Nem lát és hall tökéletesen, de az egészsége stabil. Tudom, hogy az apám hálás minden imádságért és születésnapi jókívánságért ezen a különleges alkalmon.”

A család Grahamet születésnapján kedvenc citromtortájával lepte meg, és aznap a Billy Graham könyvtár minden látogatója kapott egy szelet süteményt. „Édesapám belép a 100. évébe. Hálásak vagyunk az Úrnak mindazért, amit elvégzett Billy életében. Különös kegyelem, hogy 80 éve szolgálhat, és életének legjelentősebb pillanatai is a szolgálatához fűződnek” – mondta Franklin.

A Billy Graham Társaság továbbra is nagy erőkkel működik, de fontos a múltért való hálaadás is, ezért Graham 100. születésnapjáig az evangélista honlapján minden hónapban megosztásra kerül egy-egy fontos történet, amely a szolgálatához kapcsolódik.

„Apám mindig azt akarja, hogy a hangsúly az Úr Jézus Krisztuson legyen, és ne róla, hanem Jézusról beszéljünk. Ezért a honlapján közzétett történeteken keresztül azt szeretnénk bemutatni, hogy az Úr milyen hatalmasan és csodálatosan munkálkodott az ő életében. Ez az új szolgálat bátoríthat és taníthat másokat, bizonyságul szolgálhat mindenki számára” – mondta Franklin.

Amikor Billy Graham 15 éves volt, apja egy este más üzletemberekkel együtt összejövetelt szervezett lakóvárosukban, Charlotte-ban, hogy imádkozzanak a kereszténység terjedéséért a városukban, és konkrétan azért, hogy Isten részesítsen egy charlotte-i lakost abban a különös kegyelemben, hogy világszerte hirdethesse az evangéliumot. Csak később, 1934-ben adta át életét Billy Graham Jézus Krisztusnak Mordecai Ham evangélista prédikációját hallva.

Mikor végzett a középiskolában, a fiatal Billy ezt írta az évkönyvbe: „A jövőre vonatkozó reményem és tervem az, hogy Istent szolgálhassam, az ő akaratában járjak, és hirdessem az evangéliumot.”

Évtizedekkel később Graham az evangéliumot több ember számára hirdette, mint bárki más addig a történelemben: közel 215 millió ember részére több mint 185 országban. Mostanában csendesen tölti napjait otthonában, Montreat hegyeiben, Észak-Karolinában, de szolgálatának hatása továbbra is milliókhoz ér el a Billy Graham Társaságnak köszönhetően.

„Nem vagyok nagy prédikátor, és nem is állíthatnám magamról, hogy nagy prédikátor lennék – mondta egyszer. – Egy hétköznapi szolgáló vagyok, aki a tőle telhető legjobb módon igyekszik az evangéliumot hirdetni, a többit az Úr végzi el.”

Az évek során Isten lehetővé tette, hogy Graham részese legyen a történelem néhány hihetetlen pillanatának. Meglátogatta a Vietnamban harcoló katonákat karácsonykor, a kommunizmus bukása előtt meghívták a vasfüggöny mögötti országokba, elnökök lelkésze lett, 1973-ban pedig az addigi legnagyobb missziós alkalmat tartotta Szöulban, Dél-Koreában, amelyen több mint 3 millió ember vett részt.

De Billy Graham gyorsan elhárítja a figyelmet magáról. „Bármi nagy dolog is történt az én életem során, az mind egyedül Isten műve, ő cselekedte. Mindenkor övé a dicsőség, nem az enyém. Ez a fontos!” – mondta.

Hat évtizedes szolgálat után, 1950-ben alapították a Billy Graham Társaságot azért, hogy támogassa és segítse Graham evangelizációs munkáját. A munka Minneapolisban egy egyszobás irodaépületben kezdődött, mára már egy Charlotte városában működő globális szervezet.

Köszönjük Istennek mindazt, ahogyan vezeti és vezette Grahamet az elmúlt 99 év során, és imádkozunk az Úr útmutatásáért ebben a szolgálatban az elkövetkező években. Ahogy Graham egyszer mondta:

„Csak egy néző vagyok, aki csodálattal figyeli az Úr nagy tetteit.”

Fordította: N. I. | Forrás: billygraham.org

Forrás: http://m.nicelife.hu/hirek/vallas/billygraham99.php


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!