Beszámoló az októberi Baptista Ifjúsági Országos Labdarúgó Kupáról

2950

Tapasztalt játékos vagyok. Az októberi B.I.O.L.K. volt számomra a 8., ezen kívül részt vettem már két meghívásos teremtornán is, tehát mostanra átéltem ezen a jeles esemény sorozaton szinte mindent, amit lehetett. Volt részem kupagyőzelemben, vereségekben, drámákban, izgalmakban, csalódásokban.

14681068_832743233529479_2521301241983033655_oMindig úgy gondolkodtam erről a tornáról, hogy egy nagyszerű missziós lehetőség. Egy remek találkozási pont azokkal a barátokkal, ismerősökkel, akik egyébként maguktól nem mennének el egy gyülekezetbe vagy egy keresztyén rendezvényre. Ez az esemény kitűnő lehetőség a bizonyságtételre, hiszen egy keresztyén szellemiségű rendezvény mindig kérdéseket vet fel az idelátogató nem hívő emberekben, továbbá remek alkalom a testvéri találkozásokra, hiszen az ország minden pontjáról, sőt még a határon túlról is érkeznek csapatok.

14702265_832120540258415_2021757378079213699_nMikor az ember pályára lép, azonnal szembesül vele, hogy ez egy teljesen más közeg, mint a megszokott. S ebben nemcsak a szervezőknek van hatalmas felelőssége, hanem nekünk, játékosoknak is, hiszen nem mindegy, hogy hívő emberekként hogyan viselkedünk a pályán. Jó megtapasztalni, hogy ugyan minden csapat nyerni érkezik, de ezt mégis képesek háttérbe szorítani. Nagyszerű dolog látni azt, hogy úgy gratulálnak egymásnak a srácok, még egy nagyobb vereség vagy győzelem után is, hogy bár emberek vagyunk, hibázunk, előfordul egy-egy feszült pillanat, de ennek ellenére sincs bennük harag vagy méltatlankodás. Jó látni, hogy a tornán már a külsős barátaim is szinte bennünket megszégyenítő módon figyelmeztetik, emlékeztetik egymást erre.

Ezen a tornán is, ahogy az lenni szokott az első fordulót követően mikor már az összes csapat a helyszínen volt, sor került egy rövid, de tartalmas tanításra. Ez alkalommal Bögös Bence fordította le a focisták nyelvére az evangélium üzenetét. Szó volt az irreális játékos árakról, ami az élsportot jellemzi manapság, ugyanis sorra dőlnek meg a játékosokért kifizetett pénzösszegek rekordjai. Elég groteszk látvány, hogy micsoda hatalmas összegeket hajlandóak a nagy klubok kifizetni bizonyos emberekért. Ugyanakkor jó volt ismét szembesülni a ténnyel, hogy Isten ezzel szemben minden embert annyira értékesnek tart, hogy a lehető legnagyobb árat fizette ki értünk Jézus Krisztus kereszthalála által.

14543842_831613486975787_4668076297710355882_oEz a torna azért is különleges volt a számomra, mert nem az eddig jól megszokott Felsőpetényi csapat kapitányaként indultam. Egy menyegző alkalmával, ahol jelen volt a népes család, felmerült bennünk a kérdés, hogy miért nem próbáljuk ki magunkat így közösen unokatestvérek, testvérek, nagybácsik egy B.I.O.L.K. tornán. A nevezési szabályok miatt sem kellett aggódnunk, ugyanis mindenkinek van gyülekezeti kötődése. Így született meg a Grajzel Ház együttese.

Felemás érzésekkel vágtunk neki a tornának, hiszen korábban sohasem játszottunk ilyen összetételben együtt. Az eredmény úgy gondolom, valamennyiünk várakozását felülmúlta, ugyanis a mezőny 32 csapata meglehetősen erős volt, így a 4. hely óriási eredménynek számít, és amire talán ennél is büszkébbek lehetünk, hogy a jubileumi X. torna alkalmával megkaptuk a torna legsportszerűbb csapatának járó különdíjat is. Ismét egy nagyszerű tornán vehettünk részt, és éreztük, hogy Isten áldása volt az egész alkalmon.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!