Beszámoló az októberi Baptista Ifjúsági Országos Labdarúgó Kupáról

2617

Tapasztalt játékos vagyok. Az októberi B.I.O.L.K. volt számomra a 8., ezen kívül részt vettem már két meghívásos teremtornán is, tehát mostanra átéltem ezen a jeles esemény sorozaton szinte mindent, amit lehetett. Volt részem kupagyőzelemben, vereségekben, drámákban, izgalmakban, csalódásokban.

14681068_832743233529479_2521301241983033655_oMindig úgy gondolkodtam erről a tornáról, hogy egy nagyszerű missziós lehetőség. Egy remek találkozási pont azokkal a barátokkal, ismerősökkel, akik egyébként maguktól nem mennének el egy gyülekezetbe vagy egy keresztyén rendezvényre. Ez az esemény kitűnő lehetőség a bizonyságtételre, hiszen egy keresztyén szellemiségű rendezvény mindig kérdéseket vet fel az idelátogató nem hívő emberekben, továbbá remek alkalom a testvéri találkozásokra, hiszen az ország minden pontjáról, sőt még a határon túlról is érkeznek csapatok.

14702265_832120540258415_2021757378079213699_nMikor az ember pályára lép, azonnal szembesül vele, hogy ez egy teljesen más közeg, mint a megszokott. S ebben nemcsak a szervezőknek van hatalmas felelőssége, hanem nekünk, játékosoknak is, hiszen nem mindegy, hogy hívő emberekként hogyan viselkedünk a pályán. Jó megtapasztalni, hogy ugyan minden csapat nyerni érkezik, de ezt mégis képesek háttérbe szorítani. Nagyszerű dolog látni azt, hogy úgy gratulálnak egymásnak a srácok, még egy nagyobb vereség vagy győzelem után is, hogy bár emberek vagyunk, hibázunk, előfordul egy-egy feszült pillanat, de ennek ellenére sincs bennük harag vagy méltatlankodás. Jó látni, hogy a tornán már a külsős barátaim is szinte bennünket megszégyenítő módon figyelmeztetik, emlékeztetik egymást erre.

Ezen a tornán is, ahogy az lenni szokott az első fordulót követően mikor már az összes csapat a helyszínen volt, sor került egy rövid, de tartalmas tanításra. Ez alkalommal Bögös Bence fordította le a focisták nyelvére az evangélium üzenetét. Szó volt az irreális játékos árakról, ami az élsportot jellemzi manapság, ugyanis sorra dőlnek meg a játékosokért kifizetett pénzösszegek rekordjai. Elég groteszk látvány, hogy micsoda hatalmas összegeket hajlandóak a nagy klubok kifizetni bizonyos emberekért. Ugyanakkor jó volt ismét szembesülni a ténnyel, hogy Isten ezzel szemben minden embert annyira értékesnek tart, hogy a lehető legnagyobb árat fizette ki értünk Jézus Krisztus kereszthalála által.

14543842_831613486975787_4668076297710355882_oEz a torna azért is különleges volt a számomra, mert nem az eddig jól megszokott Felsőpetényi csapat kapitányaként indultam. Egy menyegző alkalmával, ahol jelen volt a népes család, felmerült bennünk a kérdés, hogy miért nem próbáljuk ki magunkat így közösen unokatestvérek, testvérek, nagybácsik egy B.I.O.L.K. tornán. A nevezési szabályok miatt sem kellett aggódnunk, ugyanis mindenkinek van gyülekezeti kötődése. Így született meg a Grajzel Ház együttese.

Felemás érzésekkel vágtunk neki a tornának, hiszen korábban sohasem játszottunk ilyen összetételben együtt. Az eredmény úgy gondolom, valamennyiünk várakozását felülmúlta, ugyanis a mezőny 32 csapata meglehetősen erős volt, így a 4. hely óriási eredménynek számít, és amire talán ennél is büszkébbek lehetünk, hogy a jubileumi X. torna alkalmával megkaptuk a torna legsportszerűbb csapatának járó különdíjat is. Ismét egy nagyszerű tornán vehettünk részt, és éreztük, hogy Isten áldása volt az egész alkalmon.