Kíváncsi vagy, mit rejt?

Én kincset találtam, olyat, amire sokan vágynak a mai világban. Elcsendesedést, lelki erőt és a bölcsesség útját kereshettem, aminek értéke drágább a gyöngyöknél, színaranynál (Jób 28). Ne gondolja senki, hogy könnyen hozzáférhet! Megtalálása nyitott szívet, időt, fegyelmet és engedelmességet kíván. De nem bánod meg, ha te is Isten szárnyai alá jössz oltalmat keresni (Ruth 2,12b).

Ez a „séta” nekem lehetőséget adott Jézus lábaihoz leülni, ahol változhatok. Érinteni köntöse szélét, ami gyógyulást hoz. Megtapasztaltam újra ebben a felzaklatott világban, hogy csak Istennél csendesül el lelkem (Zsolt 62,2).

Igék, képek, gondolatok, kérdések és dallamok vártak, hogy bekísérjenek Isten jelenlétébe minden állomáson. Keretet kaptam, amely védett saját száguldó gondolataimtól. Segítséget, hogy Jézus tekintetét kutassam, amely maradéktalanul világított át (Zsid 4,13).

A forrásnál jártam, hogy patak lehessek, amely nem szárad ki idegen vidéken sem, és elviszi a forrásvizet a pusztában sínylődő szívekig.

A körülmények el akarnak némítani, de új erőt kaptam, hogy kiáltsak. Közben emlékeztem arra, hogy saruja szíját se vagyok méltó megoldani.

A „szobákat” átkutattam, hogy minden drágaságot észrevegyek (Jób 28,10). Mi az, amit nekem személyesen akar mondani az Isten, mert ha ő szól, erőre kapok.

„Amikor így beszélt hozzám, megerősödtem, és ezt mondtam: Beszélj, uram, mert megerősítettél engem!” (Dán 10,19b)

Az idő csak úgy repült, mert most nem egy fiókban akartam rendet tenni, hanem életem gardróbját nyitottam ki Istenem előtt. Kidobáltam néhány holmit. Újra számba vettem értékeimet, amiknek örültem. Közben teret nyert a vigasztaló Szentlélek, és helyet kapott a reménység. Köszönöm, köszönöm!

Trinity Baptista Gyülekezet, Debrecen, Borosné Éva tollából

Az online imaszoba ajtaja mindenki számára nyitva áll!
Gyere és látogasd meg Te is!
Engedd, hogy Isten vezessen életed kérdéseiben!