Bemerítési ünnep Kígyóson

1855

Emberemlékezet óta nem volt még Kígyóson bemerítési ünnep, hiszen a korábbi évtizedekben a településen kívül gyakorolta Isten népe ezt. Most viszont lehetőség adódott arra, hogy akik kíváncsiak voltak rá, Csok Krisztina engedelmes bizonyságtételét láthassák és hallhassák.

Az igehirdetés szolgálatát Durkó István, a Magyarországi Baptista Egyház missziói igazgatója végezte. A gazdag ifjú történetén keresztül többször figyelmeztetett arra, hogy Isten akaratát, parancsát csak Isten segítségével és erejével vagyunk képesek megtenni. Utána Krisztina bizonyságtételében mondta el, hogy Isten bár többször szólt már hozzá, ő ezeket figyelmen kívül hagyta, mert ki akarta próbálni nélküle az életét. Nem tetszett mindaz, amit a világban látott, hiszen az összehasonlíthatatlan a mennyei Atya törődésével, áldásaival, és úgy döntött, hogy az Úr Jézus mellett kötelezi el magát. Miután kifejezte, hogy szabad akaratából és nem emberi befolyás miatt engedelmeskedik Isten igéjének, Nagy Csaba, a kígyósi gyülekezet lelkipásztora bemerítette hite vallomására. Az ünnepi istentiszteleten a beregszászi Második Esély Misszió fiataljainak egy része is részt vett és segítették a gyülekezetet Istenünk dicsőítésében.

Hisszük, hogy Urunk azért vár türelmesen, hogy Kígyóson is még többen eljussanak az igazság megismerésére. Ezért folytatjuk tovább imáinkat és szolgálatunkat!