Bemerítés Vácon

3240

Idén második alkalommal mozdult meg a víz a Váci Baptista Gyülekezet bemerítőmedencéjében. Július 9-én délután két férfi tett bizonyságot megtéréséről a szép számban megjelent gyülekezet előtt. 

Meláth Attila igehirdetése

Szolga-Tőkés Gergely keresztény családban nőtt fel. Édesapja lelkipásztor volt, aki 52 éves korában elhunyt betegségben. Gergely sohasem tagadta Istent, a családi örökséget mindig értéknek tekintette, de neki is meg kellett küzdenie a bűneivel. Előítéletei tartották fogva egy ideig, közben sokat járt Tóalmásra bibliatáborokba, ahol megérintette az Úr, majd Biatorbágyon, a belmisszióban döntött véglegesen Jézus Krisztus mellett. Több éve már a váci gyülekezetbe jár, de mellette a régi közösségében is szolgálatokat vállalt. Döntését a bemerítésről hosszú imádság és sok beszélgetés előzte meg. Végül megértette, hogy szükséges neki is elköteleződnie egy közösség felé, amely lelki otthont nyújt számára, és ahol ő is szolgálatokat végezhet.

Fecser János bizonyságtétele

Fecser János Kosdon nőtt fel. Gyermekkorában sokat bántották, mert hallássérült. Németországban találta meg munkahelyét és otthonát. Feleségével együtt megtértek. János rájött, hogy nem érdemes Isten nélkül élni. Vágyott arra is, hogy megtérését a bemerítéssel is megpecsételje. Mivel gyakran járnak Vácon, és itt élnek a rokonaik, ezért kérték, hogy ebben a gyülekezetben lehessen János bemerítése.

Szolga-Tőkés Gergely bizonyságtétele

A bemerítés szolgálatát Merényi Zoltán ifjúsági lelkipásztor végezte. Igét hirdetett Meláth Attila lelkipásztor az etióp komornyik megtérése és bemerítése alapján. Hívta a keresőket, hogy ők is kövessék Jézus, a komornyik és a bemerítkezők példáját!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286