Május 23-án hálatelt szívvel gyűlt össze az Áldás Baptista Gyülekezet, mert egy újabb fehérruhás vallotta meg hitét a bemerítőmedencénél.

Nagy Tamás a gyülekezetben nőtt fel, rendszeresen járt bibliakörre, és már-már beletörődött abba, hogy minden vasárnap részt kell vennie a gyülekezeti alkalmakon. Később feladatot is kapott az istentiszteletek alatt, ő vette át a dalok kivetítésének és a technika kezelésének a szolgálatát. Ugyan az énekek szövegei olykor elgondolkodtatták, de nem voltak rá maradandó hatással. Egyre többször találkozott a megtérés kérdésével, és tisztában volt vele, hogy ha nem fogadja el Jézust mint Megváltóját, nem kerülhet a mennyországba. 2019-ben a gyülekezet által szervezett angoltábor alkalmával felismerte, hogy engednie kell, hogy Jézus munkálkodjon az életében. A testvére biztatására jelentkezett a 2020 februárjában megrendezett ifjúsági konferenciára, ahol Isten megszólította. Az egyik dal (Hová mennék) refrénje szíven találta, és tudta, hogy Istent választani a legjobb döntés, amit hozhat; felismerte, hogy Istennel minden más. A bemerítése napján ünnepelte a 17. születésnapját, és boldogon vallotta, hogy ez a legszebb ajándék, amit kaphatott.

Az istentiszteleten Nagy László, a pilisvörösvári gyülekezet lelkipásztora szolgált az 1Kor 9,24–27 alapján. Igehirdetésében elmondta, hogy pünkösd emlékeztethet minket arra, hogy Isten nem feledkezett meg rólunk, hiszen amit Jézus megígért, azt be is tartotta. Felhívta fiatal testvérünk figyelmét arra, hogy bár az irány, amerre tart, jó, de a bemerítkezés még nem a cél, csak egy állomás. Fontos lépés azonban, hiszen ezzel fejezzük ki engedelmességünket Isten felé. Az engedelmesség egy állandó törekvés és odaszánás az Úrnak. Nem dőlhet hátra, aki bemerítkezett, mindennap táplálkozni kell Isten igéjéből, és engedni, hogy a Szent Szellem irányítson minket. Az engedelmességnek azonban jutalma is van: Isten mellénk áll, még az ellenünk szegülőkkel szemben is. Isten azért választott ki minket, hogy megmutassa másoknak, milyen az az élet, amit ő tud adni. Pünkösdnek ára van: egyik részét kifizette Jézus a kereszten, a másik részét nekünk kell hozzátennünk az engedelmességgel. Nap mint nap Isten útjához kell igazítanunk az életünket.

Tomit bemerítése után a gyülekezet, a család, a női és férfikör, valamint a gyülekezet ifjúsága köszöntötte.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!