Bemerítés Tázláron

2916

A kis létszámú gyülekezetekben is nagy öröm a bemerítés. Igaz ez a tázlári gyülekezetre is, ahol 2017. február 26-án két fiatalember, Kiss Benjámin és Kiss Gergő pecsételte meg hitét. A helyi gyülekezet és a meghívott vendégek örömét fokozta az a körülmény, hogy a bemerítettek a gyülekezetben élő ötgyermekes baptista család negyedik és ötödik gyermekei. A család többi tagjai, a szülőkkel együtt, már valamennyien a tázlári gyülekezet tagjai is.

A két fiú korábban a gyülekezet fúvósegyüttesében és kamarakórusában szolgált. Jelenleg, egyetemi tanulmányaik ideje alatt a tázlári és a Wesselényi utcai gyülekezet dicsőítő csoportjában végzik zenei szolgálatukat.

A bemerítési örömünnep közös dicsőítéssel kezdődött, majd meghívott vendégünk, Kübler János lelkipásztor testvér igehirdetésével folytatódott, aki éveken keresztül igei tanácsokkal látta el a bemerítetteket, segítette hitbeli fejlődésüket.

A közös ebédet követően a délutáni istentiszteleten a bemerítettekért Kübler János lelkipásztor és Révész Balázs gyülekezetvezető imádkoztak, majd a gyülekezet az „Ároni áldást” énekelte.

A köszöntések után az új tagokkal közös úrvacsorán vettünk részt és boldogan, hálás szívvel énekeltük mindannyian: „Áldott legyen a frigy…”