Bemerítés Szegeden

3880

Sallai Dániel dr. az előző csoportban készült bemerítésére (augusztus 28), de munkahelyi elfoglaltsága miatt ahhoz a csoporthoz nem tudott csatlakozni. Erre nemzeti ünnepünk délutánján került sor.

Bizonyságtételében elmondta, hogy gyermekkorában egy keresztyén táborban kapott érintést, ennek hatására, de évek múltával megvette első Bibliáját. De mivel közösséghez nem kötődött az élete, más vallási, szellemi dolgokkal került kapcsolatba (keleti vallások).

Az egyetemi élet alatt, bár kívülről normálisnak tűnt az élete, de belülről ürességet érzett. Édesapja elvesztése, és más magánéleti problémák ismét intenzív keresésre ösztönözték: MI AZ ÉLET IGAZI ÉRTELME? – tette fel a kérdést. Ekkor ismét egy táborban kapott választ és egy igét , ami segített:  6Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; 7és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Fil 4,6-7

Egy baleset kapcsán kapcsolatba került egy baptista orvossal, akinek a hatására elkezdte keresni a baptistákkal, baptizmussal kapcsolatos információkat. Ez Isten és Jézus Krisztus ismeretére juttatta. Ekkor megértette: Isten úgy szeret, ahogy vagyunk, és vele lehet újat kezdeni, múltat feldolgozni. Ezt megértve tett pecsétet a hitére a bemerítkazéssel.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!