Tizenhét év szünet után újra bemerítési ünnepség volt Medgyesegyházán július 28-án. A bizonytalan időjárás ellenére sikerült a gyülekezet udvarán megtartani az egész alkalmat.

Karancsi Erzsébet Angyalka gyerekkora óta járt gyülekezetbe. Valamikor a nagyszülei házánál kezdődött az ákosi romamisszió. Járt gyülekezetbe, testvérei mind megtértek, ő viszont élte saját életét. Életében a döntés akkor jött el, mikor második gyermeke megszületett. Koraszülés miatt kritikus lett a baba állapota, ekkor kiáltott Istenhez. A kicsi túlélte, teljesen egészségesen fejlődik. Nagy imameghallgatás volt ez az egész családnak! A következő próba testvére hirtelen halála volt. Kemény időszak volt ez számukra, de Isten ezen is átsegítette. Ezután erősödött meg benne, hogy szeretne bemerítkezni.

Az énekeket az újkígyósi dicsőítő csoport vezette. Az időjárás miatt először a bemerítés történt meg, melyet Füstös Gyula körzeti lelkipásztor végzett. Majd az igét Kovács Barnabás, a szatmárnémeti gyülekezet presbitere és Angyalka egykori bibliaköri tanítója hirdette (Bír 1,5–9). Arra biztatta Angyalkát, hogy legyen példa számára Debóra. Amikor Izrael „sötét” korszakát élte, a férfiak nem álltak a helyükön. Nem volt képzett harcos, mégis Isten szavára harcba ment. Hozzá hasonlóan legyen ő is bátor, járjon elöl a szolgálatban és a családi életben.