Bemerítés Mátraszőlősön

1643

Advent harmadik hétvégéje mozgalmasra sikeredett. Hála legyen érte Istennek! Szombat este Kovács Géza bácsi tartott tanítást a böjtről egy hitmélyítő istentisztelet keretében.

Vasárnap délelőtt folytatódott a tanítása, de ekkor már arról szólt, hogy hogyan segíthetjük a megtérés felé gyülekezetünkben lévő és az azon kívüli fiatalokat. Az elhangzott igehirdetések sok mindenre rávilágítottak: mit kell esetleg másképp tennünk, vagy éppen megerősítést nyertünk afelől, hogy jó úton haladunk a Szentlélek vezetésében.

2232f1a82367bfb0518b3525b4990676Az ünneplésre leginkább a délutáni esemény adott okot: ugyanis öt fiatal miatt újra megmozdult a víz a bemerítőmedencében. Négyen gyülekezetünkből (Víg Erika, Bárdos Benjámin, Kondacs Dániel, Dormány Kristóf), egy fiatal (Saját János) pedig a salgótarjáni gyülekezetből kérte a bemerítését. Az ünnepi istentiszteletet Hetényi Bence a volt lelkipásztorunk vezette, az igét Kovács Géza bácsi tolmácsolta felénk ekkor is, a bemerítést pedig Lados István gyülekezetünk lelkipásztora végezte el.

Gyülekezetünk fiataljai szolgáltak közöttünk énekkel-zenével és egy jelenettel is készültek. Mivel a megtelt imaházban nagyon sok vendég volt, akik most láttak először bemerítést, vagy talán először jártak baptista imaházban, így Hetényi Bence kitért a bemerítés, illetve az egész bemerítési liturgia egyes mozzanatainak értelmére, fontosságára. Örömmel töltenek el azok az alkalmak, amikor nem csak gyülekezeti tagok vannak az istentiszteleten. Hála Istennek, nem ritkák az ilyenek, sőt..! Isten kegyelme gazdagon kiáradt ránk, mert a négy bemerítkezővel immár 40 fős lett a gyülekezetünk.

Zárszóként: miért is merítkezünk be? Mert az Úr Jézus példáját akarjuk követni, engedelmeskedni az Ő akaratának. Jézus a következőket mondta Bemerítő Jánosnak, mielőtt az bemerítkezett: Engedj most, mert az illik hozzánk, hogy így töltsünk be minden igazságot! Máté 3:15


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!