Bemerítés Kondoroson

3672

2017. július 2-án ünnepelt a kondorosi gyülekezet. Vasárnap délelőtt bemerítési ünnep volt. Az imaórán is hangzott a felszólítás, hogy ne feledkezzünk meg Jézus misszióparancsáról. Nekünk feladatunk hirdetni, elmondani másoknak az evangéliumot.

Az istentisztelet kezdőénekét egy szívvel, lelkesedéssel énekeltük: „Öröm van a mennyben egy bűnös felett, ha megtérve hazaérkezett!” Ezután lelkipásztorunk, Kiss Illés köszöntötte az ünneplő gyülekezetet, a vendégeket, majd a Biblia alapján beszélt a bemerítés eredetéről, fontosságáról.

A prédikáció után Dobos Hanna Lili tett bizonyságot megtéréséről. Elmondta, hogy nála ez egy hosszú, többéves folyamat volt, míg eljutott oda, hogy letegye bűneit, és kérje Isten bocsánatát. Nagy felszabadulás volt, amikor érezte, hogy Isten elfogadta bocsánatkérését, megbocsátotta bűneit. Jézus Krisztus példáját követve szeretett volna bemerítkezni. Most végre eljött ennek a napja is.

A bizonyságtétel után következett a fogadalomtétel, majd a „Megmozdul a parton a víz” kezdetű ének hangjai alatt Kiss Illés lelkipásztor és bemerítkező fiatal testvérünk bementek a bemerítőmedencébe, ahol lelkipásztorunk bemerítette Hannát „az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek” nevében.

Ezután Frank Róbert testvér hirdette az igét. A prédikáció után Kiss Illés lelkipásztor, Dobos László édesapa és Frank Róbert imádkoztak gyülekezetünk új tagjáért, Isten áldásáért. Az áldó imádság után énekkarunk az „ároni áldást” énekelte, és kívántuk együtt, hogy Hanna életén Isten áldása nyugodjék.

Gyülekezetünk nevében Vári Péter köszöntötte Hannát. „»Hagyjad az Úrra a te utadat, és bízzál benne, majd ő teljesíti.« (Zsolt 37,5)

Hagyjad az Úrra a te utadat, én is ezt mondom, de arra figyelj, hogy ez nem azt jelenti, hogy neked semmit sem kell tenned! Ez azt jelenti, hogy Isten ott van melletted, és bízhatsz benne, rábízhatod magad! De amit mond, azt neked kell megtenned! Figyelj rá, és légy engedelmes gyermeke!”

A női kör nevében Vári Ferencné köszöntötte új tagunkat. „»Hogyan tarthatja tisztán életútját az ifjú? Úgy, hogy megtartja igédet… Gyönyörködöm rendelkezéseidben, igédről nem feledkezem meg.« (Zsolt 119,9–16)

Amikor tegnap bementem a virágboltba, hogy csokrot vegyek neked, elmondtam, hogy fehér rózsát kérek, mert egy fiatal lány bemerítésére lesz a csokor. A fehér virág a tisztaságot jelképezi. Te eldöntötted, hogy tiszta akarsz lenni. A zsoltárban itt a recept, hogy ez hogyan lehetséges.

Gyülekezetünkben te a jövő ígérete, reménysége vagy. Nagyon örülünk neked, hálásak vagyunk érted. Kívánjuk, hogy találd meg a helyed, szolgálatod közöttünk, legyél »húzóerő« a gyülekezetben, aki a haladást, lelki növekedést munkálja!”

A család részéről Dobos Lászlóné, az édesanya köszöntötte lányát, majd a lelkipásztor adta át a gyülekezet ajándékait, köztük – mint legfontosabbat – a Bibliát.

Az ünnepi alkalom utolsó részében már Hannával együtt vettük az úrvacsorát. Áldott alkalom volt. Szeretnénk mielőbb újra így ünnepelni!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!