Bemerítés Kiskunhalason

3263

2016. március 27-én a húsvéti istentiszteleten kilenc ember bemerítésére került sor a Kiskunhalasi Baptista Gyülekezetben. Közülük nyolcan a kiskunhalasi egy testvér pedig a mohácsi gyülekezet tagjai lettek. Néhány gondolatot idézünk fel a megtérésük történetéből.

Friebert Rebeka keresztény családban nőtt fel, de Istenhez csak akkor közeledett, ha valami probléma adódott az életében. Változás a tavalyi országos baptista nagytáborban történt vele, amikor az énekek komolyan megérintették és megszólították a szívét. A következő ige erősítette meg abban, hogy a döntéséről félelem nélkül bizonyságot tegyen: „Mert ha valaki szégyell engem és az én beszédeimet e parázna és bűnös nemzedék előtt, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor eljön Atyja dicsőségében a szent angyalokkal. Márk 8:38

o_1afddiv2iu4s1jdb19aa1mgl105i4fPéter-Szabó Helga harmadik osztályos korában egy nyári sátoros alkalmon került közel Istenhez először. Ezután folyamatosan kapcsolatban maradt a gyülekezetünkkel, négy évvel később a baptista karácsony megtérésre buzdító felhívása vált személyessé számára. Végső elhatározásra és bizonyosságra egy 50. házassági évforduló ünnepi alkalmán jutott, amikor érezte, hogy ilyen hosszú, boldog és áldott életet, csak Istennel lehet elérni. Ekkor döntötte el, hogy leteszi az életét Isten kezébe.

Ficsor Rebeka keresztény családban nőtt fel, hitt Istenben. Igazi változás a tavalyi debreceni ifjúsági konferencián történt vele, amikor azt kérték a jelenlevőktől, hogy aki hiszi, hogy Jézus meghalt érte, tegye fel a nevét a keresztre. Rebeka ekkor értette és érezte meg a szívében, hogy Jézus megbocsátott neki is. Ez a döntés teljesen megváltoztatta, élővé tette a kapcsolatát Istennel.

Bazsa Eszter is keresztény családban nevelkedett. Néhány évvel ezelőtt Kiskunhalasra kezdtek járni, az ifjúsággal a fiatalok több keresztény rendezvényre mentek el együtt. A Szegedi Tágas Tér Fesztiválon Szenczy Sándor háborús övezetben átélt élményei döbbentették rá, hogy Isten mennyire szereti őt, kényelmes otthonnal, szerető családdal ajándékozta meg. Ekkor döntötte el, hogy leteszi az életét Isten kezébe.

Varga Viktória szintén keresztény családban nőtt fel, sokat tanult Istenről, hitt a létezésében. Mindig is foglalkoztatta, milyen a megtérés. A tavalyi baptista ifjúsági tábor üzeneti nagyon megérintették, teljes békességet érzett a szívében, mégsem mert előre menni azok közé, akik a kereszthez álltak. Amikor látta az ő felszabadult örömüket azon, hogy megtértek és előrementek, akkor érezte, hogy ezután félelem nélkül tudja vállalni a döntését.

o_1afddiv2o1g6qkv2om8g9p1hv97aA lányok egymástól függetlenül, de folyamatosan egymásért imádkozva tértek meg. Szoros barátságukat, kitartó imádságukat és hitüket megáldotta Isten.

Bazsa Máté keresztény családban nevelkedett, járt rendszeresen imaházba, ismerte Istent, de nem érzett különösebb elhívást. Tavaly előtt egy estén, amit a nagymamájánál töltött, elgondolkodott azon, hogy merre tart az élete. Leborult és imádkozott, átadta önmagát Istennek. Nagy fordulatot vett ezután az élete, a döntés, amelyet hozott, teljesen átformálta a szívét.

Ficsor Soma tavaly nyáron egy baptista táborban a csoportvezetője kérésére elgondolkodott a saját helyzetén. A tanítás, amely a bűnök terheiről és nehézségeiről szólt, nagyon megérintették. Ennek hatására leborult, imádkozott és átadta az életét Jézusnak. Egy ige megerősítette abban, hogy mit kell tennie: „Megjelent egy ember, akit Isten küldött, akinek a neve János. Ő tanúként jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, és hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, de a világosságról kellett bizonyságot tennie. „ Ján1:6-8

Kubus Péter 2009-ben a kisebbik lánya hívására jött el először a gyülekezetünkbe. A gyerekalkalom után egyre többet kezdett járni az imaházba, és itt ragadt. Megérintette Isten, folyamatosan olvasta a Bibliát, vágyott minél többet megtudni róla. 2010-ben elvált a feleségétől, ezen a mélyponton is átsegítette Isten. Azután is egyre többet kereste az Urat, azért hogy az ő útjára léphessen, mert Isten útja a tökéletesség felé vezet. Szeretne megváltozni, egyre jobb és kedvesebb, Isten által átformált emberré válni.

Kakuk Gyula nem hívő környezetben nőtt fel, különféle egyházi szokásokat látott, de egyikben sem találta meg azt, amire szüksége lett volna. Feleségével a munkáik miatt kezdtek távolodni egymástól, ezért változtattak az életükön. Felesége új munkahelyén a munkatársak tele voltak szeretettel és hittel, és ő egyre nagyobb örömmel mesélt róluk. Ezután egy meghívást kaptak egy házas páros hétvégére, ahol Gyulát megragadta valami megfoghatatlan érzés. Igazi nyugalom és szeretet töltötte be a szívét. Ezután kezdtek járni a gyülekezetbe, az istentiszteletek egyre fontosabbak lettek számára. Kezdte megérteni miről szól a Biblia, rájött, hogy Jézus szeretete az, ami sugárzik az emberekből. Az egyik istentiszteleten nagyon megérintette a megtérésre buzdító felhívás, és Jézust ekkor fogadta be a szívébe. Ezután érezte, hogy az üresség megszűnt az életében, Isten betöltötte azt.

Nagyon hálásak vagyunk a megtért testvéreinkért, Isten áldását kívánjuk rájuk, családjuk és környezetük életére!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!