Február utolsó vasárnapján ismét örömünnep volt a Gyulai Baptista Gyülekezetben. Két fehérruhás tett bizonyságot megtéréséről és hitéről a teljesen megtelt imaházban.

Csukás Csilla Budapesten él és dolgozik, de családja gyulai, rendszeresen látogatja őket, és tervei szerint néhány év múlva haza szeretne költözni. Három évvel ezelőtt egy kapcsolati krízis miatt eljött a gyülekezet táborába a romániai Retyezátba, ahol Isten megszólította. A következő években meg kellett harcolnia, hogy kiszabaduljon rossz párkapcsolatából. Az elmúlt ősszel egy bemerítésen szólította meg őt újra Jézus, és eldöntötte, hogy ő is be szeretne merítkezni.

Csobán Zsófi gyülekezetben nőtt fel Kétegyházán. Tavaly csatlakozott a gyulai ifjúsághoz, ahol barátokra talált, és egyre jobban kezdett figyelni a tanításokra is. 2022 nyarán részt vett a gyülekezeti táborban, ahol egyik este odament a lelkipásztorhoz, hogy szeretne megtérni. Döntésében a törekvők alkalmai erősítették őt.

Meghívott vendég volt Révész Jonatán angyalföldi lelkipásztor. Csilla ha Pesten tartózkodik, akkor az ő gyülekezetébe jár istentiszteletekre. Jonatán igehirdetésében a Krisztus-követésről szólt.

A bemerítést Merényi Zoltán lelkipásztor végezte. A medencéből most is felhívás hangzott a közösség felé, és többen kézfelemeléssel jelezték, hogy szeretnének ők is Krisztus útján járni.

A gyülekezet új hagyománya, hogy a bemerítkezők „keresztszülőket” kapnak, akik vállalják, hogy segítik a friss hívők növekedését, lelki megerősödését.

Imádkozunk további áldásokért!

Merényi Zoltán


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!