Advent harmadik vasárnapján, az öröm lángjának meggyújtása ünnepén öröm volt a mennyben (és gyülekezetünkben is) egy bűnös felett, aki ezen a napon bemerítéssel pecsételte meg elköteleződését Jézus Krisztus mellett.

A bemerítés szolgálatát Komlósi Sándor lelkipásztor végezte, az igét Kiss János lelkipásztor testvér közvetítette felénk.

Kiss testvér az Ézsaiás 55,6–7 versét olvasta fel, mely számunkra jól ismert igeszakasz, ebben az évben minden vasárnap elmondja a gyülekezet közösen: „Keressétek az Urat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van! Hagyja el útját a bűnös, és gondolatait az álnok ember! Térjen az Úrhoz, mert irgalmaz neki, Istenünkhöz, mert kész megbocsátani.”

Miért kell keresni az Urat – talán elrejtőzött? Isten nem rejtőzött el, mi távolodtunk el tőle a bűneink miatt. Isten mindig látható volt – az ószövetségi és az újszövetségi hívők számára egyaránt. A ma élő emberek is találkozhatnak vele. Sokan viszont rossz helyen keresik azt, ami igazán hiányzik az életükből. Isten mennyei esője kész leáztatni szívünkből a keserűséget, csalódottságot, ha segítségül hívjuk őt. Addig tehetjük ezt, amíg közel van. Nem tudhatjuk, melyik pillanat lesz az utolsó az életünkben. Nem tudjuk, meddig tart az „amíg”. Ma még van lehetőség a halálból az életre lépni. Ma még azok is megtalálhatják Istent, akik egyszer már elfogadták őt személyes megváltójuknak, de eltávolodtak tőle. Meddig akarunk késlekedni? Keressük az Urat, ma még megtalálható. Az Atya tárt karokkal vár minket. Ott van a kísértéseinkben, betegségünkben, haláltusánkban, gyászunkban, csendes kamránkban, és az élet minden területén. Aki megnyitja szívét, annak életet ad ma is.

László Attila, fehér ruhás testvérünk is így tett. Hívő szülők gyermekeként nőtt fel. Gyermekkorától érzi, hogy Isten folyamatosan ott van a családjuk életében. Fiatalon, 14 évesen megtért, de utána nem volt élő kapcsolata az Atyával. Pár éve újra vágyat érzett a szívében Isten keresésére. A keresésben Isten szólt hozzá. A családjában történt tragédiák alatt is az Igében talált vigaszt, problémáira megoldást. Megerősödött abban az elhatározásában, hogy hitét bemerítéssel szeretné megpecsételni. Sajnálja az elvesztegetett éveket, de ezentúl a sírig követni szeretné Jézust.

Kívánjuk, hogy hűsége megmaradjon egy életen át.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Cipősdoboz akció