Bemerítés a békési Tágas Tér gyülekezetben

3885

Nagy örömünkre gyönyörű ünneppel kezdhettük az új évet, január 15-én bemerítés volt gyülekezetünkben. Taba Balázs és felesége, Gitta vallották meg hitüket és merítkeztek alá, hogy ilyen módon is kifejezzék: életüket alárendelik Isten akaratának.

A fiatal házaspár tagjai közül a férj volt az, aki már gyermekkorában szülein keresztül megismerte Isten szeretetét. Életét igyekezett eddig is Isten útmutatása szerint élni, de a bemerítkezés fontosságának felismerése csak azután vált sürgetővé, mikor megértette, hogy Isten Jézus Krisztusban sokkal nagyobb biztonságot és örömet ad annál, hogy csak „szükség esetén” igényelje segítségét, ha bajban van. Érdemes Istent teljes szívvel követni és neki engedelmeskedni, mondta.

Felesége, Gitta férjével való kapcsolatában találkozott először élő hitű emberekkel. Szülei keresztényeknek tartják magukat, de ennek látható jele életükben nincs. Ezért eleinte érdeklődve figyelte társa életét. Felismerte, hogy Jézus az ő bűneiért is meghalt, és a megváltás azoké, akik azt elfogadják. Örömmel énekeltük együtt: „A szívemet átadom én, ó nézd, leteszek mindent lábad elé…”

A bemerítés és igehirdetés szolgálatát Sípos Márk, a szegedi Új Remény gyülekezet pásztora végezte. Imádságunk, hogy Isten ajándékozza meg testvéreinket azokkal a szellemi ajándékokkal, amelyeken keresztül tovább erősödik, épül közösségünk.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!