A Baptista Művészeti Napok kisújszállási rendezvénye

1855

Harmadik alkalommal szerveztük meg a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő kisújszállási intézmények és a Kisújszállási Baptista Gyülekezet közös rendezvényét. 2018. november 14-én az eseménynek a Vigadó Kulturális Központ adott otthont. Örömmel töltött el bennünket, hogy vendégeink között köszönthettük Murányi Anitát, a Magyarországi Baptista Egyház kulturális szervezőjét, a Comenius Ház munkatársát.

Az előadást a Béla Király úti óvoda nagycsoportosainak jelenete nyitotta meg. Ezt követően Szász Veronika területi oktatási igazgató asszony köszöntötte a közönséget, aki az est folyamán Bögös Jenő hitéleti igazgatóhelyettessel beszélgetett a baptista közösségek istentiszteleti szokásairól.

A legcsodálatosabb hangszeren – az énekhangon – felhangzó dallamok és gondolatok mindennapi életünkből kizökkentve csendesítették le lelkünket. Gyermekhangok csengése töltötte be a termet, amikor a Kossuth-iskola és a művészeti iskola kiskórusainak fellépését hallhattuk. A vokális darabok mellett hangszeres művek is megszólaltak az est folyamán. Különleges atmoszférája volt Briegel Hálát mondva áldunk téged… kezdetű művének, melynek előadói apparátusát vonósnégyes, zongora és két oboa alkotta. Jó érzéssel töltött el bennünket, hogy a művészeti iskola tanárai és növendékei teljes harmóniában, tökéletes összhangban fonódtak össze ebben a darabban.

A zeneművek között, zsoltárversek, irodalmi alkotások is felhangzottak, valamint bibliai jelenetek is megelevenedtek a színpadon. A Kossuth-iskola tanulóinak előadásában láthattuk az evangéliumokból ismert történetet, mely az ötezer ember megvendégeléséről szól. Szívünkig ért az Illéssy-iskola diákjainak „Járjon előtted tiszta fény” című irodalmi összeállítása, melyet Wass Albert, Aranyosi Ervin, Túrmezei Erzsébet és Ady Endre versei alkottak.

A program részeként a Vigadó Kulturális Központ előcsarnokában a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészet tanszakának kiállítását tekinthették meg az érdeklődők.
A képeket megtekintve és az előadás hallgatójaként megerősödött bennünk az a csoda, hogy mindenki egyedi és különleges. Hálásak lehetünk Istennek azért, hogy ilyen sokszínű tehetséggel ajándékozta meg gyermekeinket.

Megtisztelő, hogy bekapcsolódhattunk a Baptista Művészeti Napok rendezvénysorozatába, mely mindannyiunk számára fontos művészeti, szellemi és lelki értékeket közvetít.

Bögösné Szász Edit
a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola
igazgatóhelyettese


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!