2024. május 19-én, pünkösdvasárnap délután ünnepi istentiszteletet tartott a nemrég megalakult Élő Remény Gyomaendrődi Baptista Gyülekezet. Több évtizede megszűnt a településen a baptista gyülekezet, ezért hatalmas dolog, hogy egy új közösség születhetett.

A gyülekezet jelenleg 15 bemerített tagot számlál, és számos érdeklődőt, akik szintén rendszeresen látogatják az alkalmakat. Közöttük vannak olyanok, akik korábban bemerítkezett baptistaként a környékre költöztek, és olyanok is, akik 2023-ban Gyomaendrődön merítkeztek be. A közösségünk tagjainak száma folyamatosan bővül, ezért elérkezett az idő, hogy gyülekezetplántálásból gyülekezetté váljunk. Ezért adtunk most hálát.

Az igét Kiss Illés lelkipásztor hirdette, aki a kezdeteknél hatalmas szerepet vállalt a gyomaendrődi plántálás elindításában. A frissen megalakult gyülekezet tagjait Komáromi Tibor, az északi missziókerület elnöke, valamint az Élő Remény gyülekezetek nevében Bacsó Benjámin, Baranyi Barnabás és Kelédi Márton lelkipásztorok, Csernus Zoltán és Veress Csaba gyülekezetvezetők köszöntötték. Az eseményen részt vettek a környező baptista gyülekezetek és az Élő Remény gyülekezetek tagjai, Lehoczkiné Timár Irén, Gyomaendrőd alpolgármestere és a város lakosai, a BTESZ vezetői és dolgozói és a gyomaendrődi gyülekezet tagjai.

Hálásak vagyunk Istennek, azért, hogy Gyomaendrődön is lehet baptista gyülekezet, és azért is, hogy minket is alkalmasnak talált arra, hogy használjon ebben a munkában. Ahogy egy gyermek növekedését is nagyon izgalmas végigkövetni, úgy egy gyülekezet születését és növekedését is. Hisszük, hogy Isten akarata ma is az, hogy minden településen új gyülekezetek szülessenek, akkor is, ha ez emberileg sokszor lehetetlennek tűnik. Azokkal az igékkel zárjuk sorainkat, amelyekkel a most megalakult Gyomaendrődi Baptista Gyülekezetet is köszöntöttük, és amelyek végig nagyon sokat jelentettek számunkra, amikor elkezdtük a gyülekezetplántálás szolgálatát. Az egyik, az Ézs 43,18–19 azt üzeni számunkra, hogy itt a Dél-Alföldön Isten lelki értelemben is utat készít és folyókat fakaszt, mint ahogy a Körös átszeli és felfrissíti ezt az egyébként kopár területet:


„Ne a régi dolgokat emlegessétek,
ne a múltakon tűnődjetek!
Mert én újat cselekszem,
most kezd kibontakozni,
majd megtudjátok!
Már készítem az utat a pusztában,
a sivatagban folyókat fakasztok.”

A másik ige pedig a Jer 29,11, az Élő Remény család közös igéje, ami induló gyülekezetként számunkra is reményteljes üzenetet hordoz:


„Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok.”


(Szabó Zoltán presbiter és Szabó Tímea diakonissza)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!