Az új elnök köszöntése

1701
Papp János egyházelnök Msiza elnökkel és feleségével

Július 22–26. között került megrendezésre a 21. baptista világkongresszus Durbanban, Dél-Afrikában, amelynek idei témája: Jézus Krisztus az ajtó.

A kongresszus nyitó estélyén a magyar baptisták nevében Papp János egyházelnök köszöntötte a Baptista Világszövetség új, beiktatásra kerülő elnökét, Paul Msizát.

Régi, személyes kapcsolatuk alapján felidézték közös emlékeiket, és a jó hagyományokat ápolva meghívta őt Magyarországra. Az új elnök beszédében rámutatott – utalva a kongresszus témájára –, hogy az egyház ne „ajtónálló” legyen, aki zárakat telepít, és eldönti, ki mehet Krisztushoz, ki nem, hanem folyamatosan biztosítsa a lehetőséget a Jézussal való találkozásra.

A BVSZ ez évi Emberi Jogokért Díját Corneille Gato Munyamasoko, a ruandai baptista szövetség főtitkára kapta. Az 1994-es népirtás utáni társadalmi megbékélésen dolgozó testvér egyebek között iskolai és gyülekezeti klubokat szervez. Tevékenysége során a megbocsátás, a kegyelem és a hit, valamint az Istennel és az egymással való kapcsolatok szükségességét hangsúlyozza. Elnökünk többek között találkozott David Coffeyval, a BVSZ korábbi elnökével is, akivel régi barátságot ápolnak.

A Baptista Rádió Mozaik című műsorában Merényi Zoltán műsorvezető beszélgetett Papp János egyházelnökkel a világtalálkozó kapcsán.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!