Az örökbefogadás csodája

Hálaadás az örökbe fogadott gyermekekért a kispesti Baptista gyülekezetben

7589

Az örökbefogadás az egyedüli jó megoldás egy olyan gyermek számára, akit nem akar és nem tud felnevelni a vér szerinti szülő. Bár egy örökbefogadás középpontjában mindig a gyermek áll, mégis tagadhatatlan, hogy egy olyan házaspár számára, akiknek nem lehet természetes úton gyermekük, az örökbe fogadott gyermek igazi csoda, Isten ajándéka.

A Baptista Szeretetszolgálat az elmúlt négy évben 37 esetben segített nyílt örökbefogadási ügyekben, többek között baptista házaspárok számára is.

Legutóbb a Kispesti Baptista Gyülekezet tagjai, a Sasvári házaspár fogadott örökbe egy újszülött kisfiút, Kristófot.

A gyülekezet olyan nagy szeretettel fogadta az új jövevényt, hogy a február 19-i, vasárnap délelőtti istentiszteletet az örökbefogadás ügyének szentelte. Dr. Mészáros Kálmán lelkipásztor történelminek nevezte az eseményt, hiszen ez volt az első olyan baptista istentisztelet, melyen minden – az énekek, prédikáció, bizonyságtételek, imádságok, előadás és adakozás – az örökbefogadásról szólt!

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai, Hegedűs Ádám és Illés Zita a segélyszervezet örökbefogadási munkájáról szóló előadásukban hangsúlyozták, hogy az ország teljes területén szükség van önkéntes munkatársakra, gyülekezeti tagokra, akik segítik ezt a szolgálatot.

Elsősorban a védőnőkkel, családsegítőkkel és kórházi szociális munkásokkal való kapcsolattartáshoz várnak segítőket, hiszen a krízisterhes anyák elsőként velük kerülnek kapcsolatba. Fontos, hogy ezek a nehéz élethelyzetben lévő anyák minél előbb segítséget kapjanak, mert sokuk számára az örökbe adás jelenti az egyetlen jó megoldást.

Dr. Mészáros Kálmán lelkipásztor prédikációjában kiemelte, hogy mindannyian Isten örökbe fogadott gyermekei vagyunk, valamint hogy Jézus a kisgyermekek befogadásáról kijelentette: „Aki az ilyen kisgyermekek közül egyet is befogad az én nevemért, az engem fogad be.” (Mk 9,37) Az istentiszteleten négy baptista örökbe fogadó házaspár osztotta meg történetét, Isten különleges gondviselését arról, hogyan kaptak csodálatos módon Istentől gyermeket örökbefogadás útján.

A személyes történeteken keresztül lehetett a legjobban megismerni, hogy milyen különleges dolog a nyílt örökbefogadás. Az örökbe adó és az örökbe fogadó szülők ugyanis személyesen találkoznak, megismerhetik egymást az örökbefogadás előtt. Ez mindkét fél számára fontos, hiszen az örökbe adó anya megnyugszik, hogy gyermeke jó helyre kerül, az örökbefogadók pedig ez alapján kapnak képet a gyermek származásáról, vér szerinti rokonairól.

Elhangzott az is, hogy egy örökbe fogadott gyermek ugyanúgy „saját” gyermek, mint egy vér szerinti, ezért ha valaki örökbefogadókkal beszélget, figyelnie kell arra, hogyan fogalmaz. A örökbefogadásról szóló istentisztelet zárásaként dr. Mészáros Kálmán lelkipásztor minden örökbe fogadó családot előrehívott, hálát adott értük és megáldotta őket.

Több nem hívő család ekkor járt először baptista istentiszteleten, és részesült Isten áldásában.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!