Az első „Eliézer”-esküvő

12327

A tavaly tavasszal indult Eliézer Keresztyén Társkereső internetes oldalon talált egymásra az a fiatal pár, akik április 15-én, szombaton házasodtak össze.

A kecskeméti gyülekezet testvérei által működtetett szolgálatban ez volt az első alkalom, amikor az oldal létrehozói együtt ünnepelhettek Hizsnyai Gáborral és Vasvári Lorettával menyegzőjükön. Az alkalomra Kecelen került sor, a párt Mike Sámuel kecskeméti lelkipásztor adta össze, bátorítva őket a 2Móz 33,12–23. verseivel. Városi Ferenc keceli pünkösdi pásztor a 100. zsoltár 5. versével köszöntötte a párt:

„Mert jó az Úr, örökké tart szeretete, és hűsége nemzedékről nemzedékre.”

Lori papája a pásztor barátja volt, sokat imádkoztak, hogy gyermekeik hívő társra találjanak. A Zalaegerszegi Baptista Gyülekezet – ahova 18 évig járt Gábor – pásztora a Zsid 13,5. versével köszöntött: „Nem hagylak el, sem el nem távozom tőled…” A fiatalok megismerkedése az őket elválasztó 330 kilométernyi távolság miatt is nehezen lett volna elképzelhető az eliezer.hu oldal létrejötte nélkül. Gábor (24) már évek óta imádkozott társért, amikor rátalált Lorira (20), aki csupán egy napig volt megtalálható az oldalon. Lori édesapja ezen a napon is imádkozott azért, hogy lányának férje legyen. Gábor és Lori levelezni és találkozni kezdtek, majd egy évvel a megismerkedésük után házasodtak össze. Hálásak az Eliézer szolgálatért, mert segítette őket a társkeresésben, és rendszeresen imádkoznak azért, hogy mások is párra leljenek az oldalon keresztül.

Történetüket pedig bizonyságtételnek és reménykeltésnek szánják a társkeresők számára, és minden hasonló helyzetben lévő testvért arra bátorítanak, hogy regisztráljanak ezen a társkereső-oldalon.

Murányiné Füredi Adél, az oldal létrehozásának kezdeményezője korábban elmondta, hogy ha a szolgálat működése kapcsán csupán egyetlen pár talál egymásra, már azzal is eléri célját a küldetés. Az első „Eliézer”-esküvő kapcsán így vélekedett: „Nagyon hálás vagyok Istennek, hogy ez a két fiatal az ő kegyelméből egymásban társra talált. Köszönöm, hogy ezzel a szolgálattal eszközei lehetünk annak, hogy a krisztusi keresztény társadalom növekedjen. Nagy ez a kegyelem, amiben részesülünk. Jó az Úr. Áldás legyen a fiatalokon és házaséletükön.