Amerikai futball-láz

2047

Baptista berkeken belül is egyre népszerűbb a „tojáslabda kergetése”. Sokaknak tetszik a felhajtás, a kulturált lelátói hangulat, ahol megférnek egymás mellett az ellenfél szurkolói, nők és férfiak, kisgyerekek és idősek mind együtt rajonganak a sportágért. Van, akinél viszont a sok idegen nyelvű kifejezés vagy a sok szabály ismeretének hiánya miatt érdektelen a sportág.

2017. február 6-án hajnalban rendezik az NFL (amerikai futball-liga) döntőjét, amely a világ legnézettebb eseményévé vált, már itthon is sok baráti társaságot összegyűjt a hajnali kezdés ellenére.

Mikor és miért vált ez a sport ennyire népszerűvé?

Csak azért, mert sok látványos jelenetet hoznak össze az élsportolók? Férfias, kemény ütközetek, amelyek egy kereszténynek is még belefér? Vagy mert kiszámíthatatlan a sok fordulat miatt?

Ezek mind, és még sorolhatnánk. De egy kevésbé domináns tényező is közre játszik: Urunk, Megváltónk csodálatos jelenléte, még ezekben a hatalmas stadionokban is!

Istennek hála, hogy az interjúkban a tehetségek nemcsak a teljesítményükről beszélnek évről évre, élvezik a rivaldafényt, hanem tanulságot tesznek Jézusról. Minden meccsen a két csapat hívő játékosai, segédedzői összegyűlnek a mérkőzések előtt, térdre rogynak, és könyörögnek csapattársaikért, a kilátogató nézőkért, Istenünk oltalmáért. „…hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan az idő…” Ők hiszik, hogy az öltözőben levőktől a közvetítésig mindenhol helye van az Istenbe vetett hitnek!

A későbbiekben sem valami hangzatos meccsről, hanem még nagyobbat szóló, Istent magasztaló eseményekről szeretnék tudósítani.