Afrika-vasárnap Kispesten

3281
Csoportkép afrikai testvérekkel

Május 8-án Afrika-vasárnapot tartottunk a Kispesti Baptista Gyülekezetben. Délelőtt 10 órakor dr. Mészáros Kálmán, a gyülekezet lelkipásztora köszöntötte a messziről jött vendégeket, majd átadta a szót Papp Jánosnak, a Magyarországi Baptista Egyház elnökének, aki ismertette az Afrikában szolgáló magyar misszionáriusok és az őket fogadó baptista szövetségek több évtizedes testvéri együttmunkálkodásának különböző állomásait.

Ezt követően rev. Joseph Fornah, a Sierra Leone-i Baptista Szövetség elnöke hirdette Isten igéjét, fókuszba helyezve Isten országa semmivel sem pótolható kincseit. Utána rev. Titus Kamara missziós titkár mondta el tanuságtételét. Kitért arra, hogy muzulmán családi háttérből származott, vállalva az életveszélyes döntést mégis Krisztus követését választotta, amit soha nem bánt meg.

Dr. Mészáros Kálmán. lelkipásztor és Papp János, egyházelnök
Dr. Mészáros Kálmán lelkipásztor és Papp János egyházelnök

A délután folyamán mindkét afrikai vezető vetített képes beszámolót tartott országuk missziós helyzetéről. Ekkor hallgattuk meg a 30 évig Sierra Leonéban munkálkodó, a kispesti gyülekezetből elszármazó Füredi Kamilla beszámolóját, valamint az öt évig Mozambikban munkálkodó Papp Szilvia afrikai misszionárius tanúságtételét is.

Nagyon örültünk annak, hogy sok érdeklődő jött el a kispesti Afrika-vasárnapra úgy a baptista teológiáról, mint a szomszédos budapesti és távolabbi gyülekezetekből. Köszönjük Tóth Krisztián kiváló tolmácsolását, az angolai Amandio, a gambiai Therese Bass és a budapesti New Covenant afrikai gyülekezet énekegyüttesének felemelő zenei szolgálatát.

WP_20160508_10_06_22_ProAz Afrika-vasárnap perselybevételét az afrikai misszió támogatására ajánlottuk föl. Amennyiben mások is támogatni szeretnék afrikai misszionáriusaink külmissziós szolgálatát, a következő OTP-számlaszámra küldhetik el támogatásukat: 11719001-20326069. Előre és utólag is köszönjük!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!