Áder János a magyarországi egyházak vezetőivel találkozott

1786
Fotó: Bruzák Noémi

A magyarországi egyházak nemcsak hirdetői, hanem eltökélt munkásai is a szeretetnek – mondta Áder János köztársasági elnök a magyarországi történelmi egyházak vezetőinek tiszteletére rendezett adventi ebéden kedden a Sándor-palotában.

Az egyházak intézményeik révén mutatják meg, hogy hitük „szeretetet közvetít, gyógyít, irgalmaz” – fogalmazott a köztársasági elnök, hozzátéve, hogy az egyes felekezetek az eltérő tanítás mellett ugyanazt a felelősséget érzik az ember, az emberi élet iránt.

Vannak kitüntetett idők, amikor ez a munka még élesebben látszik, és advent éppen ilyen különleges idő – tette hozzá.

De ilyen különleges idő volt az irgalmasság éve a katolikus egyházban, amely azt üzente, hogy „az irgalmasság nem »jótékonykodás« és nem puszta szentimentalizmus”, hanem elsősorban „életprogram” – hangsúlyozta az államfő a szentévet meghirdető Ferenc pápa szavait idézve.

Ilyen kitüntetett idő lesz 2017, a reformáció éve is, amikor „még láthatóbbá válik, hogy az egyházak működése természetes módon túlmutat saját közösségeik keretein, és az egész társadalom humánerőforrása lehet” – fogalmazott.

Az államfő megköszönte az egyházak munkáját, és arra kérte őket, ahogy eddig, úgy a jövőben is segítsék „imáikkal, szolgálatukkal nemzetünk erőfeszítéseit, a magyarok újabb esztendejét”.

Forrás: http://www.evangelikus.hu/ader-janos-egyhazak-kepviseloivel-talalkozott-2016